Linnea Strandell efter den snöpliga förlusten: ”Bara att ladda om”

 

10441447_10154243203940389_3956157868605825708_n

Linnea Strandell hade segerdrömmar när hon åkte till EM i Budapest. Men drömmarna sprack tyvärr redan i den första matchen.

Linnea Strandell till Mr Ringside:

”Som min status förtäljde var jag nöjd med min match mot tvåfaldiga ryska mästarinnan som jag tryckte runt i ringen i fyra ronder. Mitt kontroversiella domslut på SM fick mig att tagga till i EM-uppladdningen och jag var extremt sugen på revansch, att inte boxa på säkerhet utan verkligen visa att jag ville vinna.

Allt kändes jättebra före och under matchen. Vi visste att hon hade ”typisk rysk” stil, ville ligga på distans och kontra, att hon slog en bra vänsterkrok men var öppen för rak höger. Jag har tränat för att hålla högt tempo och press och planen såg också sådan ut. Det funkade bra och jag kände att jag kontrollerade vad som hände i ringen. Men hennes hand sträcktes upp och kanske världens största sten lades på mina axlar. Enorm besvikelse. Ryssland hade härjat tidigare under dagen och stängt av en norska för att hon hållit på med kickboxning tidigare. Nu ägnar jag resterande dagar till att träna ordentligt, sparra mot bra motstånd och acceptera att jag för första gången i en turnering åkt ut i första matchen. Rumänien är inte alls så risigt som jag trott och nu är det bara att jobba vidare. Det finns tusen saker att bli bättre på, nya mål att sätta och det är bara att ladda om.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.