Lisa Engelke inför MMA-VM i Las Vegas: ”Siktar på guldet”

10462499_10203266785327201_3133473213105539206_n
Om två veckor börjar det första världsmästerskapet  i amatör-MMA någonsin.  Det hålls under en vecka i Las Vegas och Lisa Engelke  är en av de svenska tjejerna som åker till spelstaden med förhoppningar om att ta hem högsta medaljvinsten.  För Mr Ringside berättar här Lisa om sina förberedelser inför det historiska mästerskapet.
”Jag har en ganska avspänd inställning inför stundande VM i AMMA och går in förutsättningslöst i detta.  Har inte en aning om vad jag kan förvänta mig för motstånd men utgår från att det kommer bli tufft.
Jag kommer göra allt jag kan för att ta mig så långt som möjligt i turneringen och när dörren till buren stängs går jag ”all in”.  Siktar på guldet såklart. Min väg mot VM började med ett SM-guld i shootfighting i december 2013.  Därefter fick jag liksom flertalet fighters en inbjudan till ett par träningsläger där möjligheten fanns att visa upp sig och sin form inför uttagningen av landslaget.
Däremellan har jag gjort min a-MMA debut ( med vinst) och på något vis lyckats jobba hem en plats i landslagets bantamweight för damer. Min vardag och träning varierar mycket beroende på att jag jobbar skift inom ambualnsen och även har berikats med en familj omfattandes man och två barn.
Vissa veckor får jag gott om träning medan jag andra veckor bara får ihop 1-1,5 timma om dagen. Det är inte mycket i jämförelse med idrottare som satsar men hur mycket jag än älskar kampsport och träning så måste familjens försörjning komma först.
Både pengar och kärlek ska tillhandahållas. Jag har inga ursäkter för att inte träna och ser till att oavsett förutsättningar ta min dagliga dos träning. Men handen på hjärtat så är det omöjligt för mig att träna på schemalagda kampsportspass i särskild stor utsträckning, max 2-3 pass per vecka varför jag tränar löpning, cykel och styrketräning på egen hand.
Träningen får ske när tidsluckorna finns. Ofta innan befolkningen vaknar eller efter de går till sängs.  Man hittar mig med pannlampa i skogen framåt småtimmarna ibland. Träningsfokus inför VM har legat på markkampen där jag har minst vana. Det tar sig tycker jag. Annars håller jag gärna fighten stående med motståndaren på distans och kontrar mycket. I skrivande stund är jag i mitten av ett dygns pass på ambulansen och ska köra igång med ett styrkepass nu. Det är bara att hoppa ur larmstället och köra i underkläderna så jag kan hoppa i och springa till bilen inom 90 sekunder när larmet går”.
Mr Ringside önskar den här tuffa och ambitiösa MMA-krigaren lycka till i Las Vegas.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.