SvT-sporten bjuder på skön nostalgitripp

 

1383376_594302610629087_472794378_n

I kväll visas ett av mina favoritprogram.  SvT-sportens Stopp-Tid De luxe (21.30).  Del 2.  En halvtimmes nostalgitripp.   I kväll är det högtidsstund för boxningsälskarna.  Vi får se inslag om svenska tungviktshjältar, som Harry Persson,  Anders ”Lillen” Eklund och Ingemar Johansson.  Även en del om The Greatest, Muhamma Ali.

Ingo är nummer ett när det gäller svenska boxningshjältar.  Det handlade om en första klassens bragd när han blev världsmästare 1959 efter att ha knockat Floyd Pattersson i den tredje ronden.

När det gäller Lille Eklund så hade jag den stora förmånen att följa honom under hela hans karriär. Lillen vann 19 proffsmatcher, förlorade fem och gick en oavgjord.

Den mest minnesvärda Lillen-fighten är den mot norrmannen Steffen Tangstad 1985.  En nederlagstippad Lillen vann på knock i den fjärde ronden och tog EM-titeln.  När Lillen 1989 åkte på en ruggig ko-förlust  i den första ronden mot Tim Witherspoon satt jag vid ringside i Atlantic City.  Matchen mot Witherspoon blev Lillens näst sista. Han gick sin sista match 1990.  Lillen avled i januari 2009.

Som sagt, ställ in er på en halvtimmes nostalgigodis.

Ovan ser ni Kvällspostens löpsedel efter Ingos VM-bragd i New York.

 

 

 

 

19-5-1

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.