Prästen och thaiboxaren Ann-Sofie om sin sommar: ”Träning och semester med slapptid”

10464180_10154282223445183_5323435804557308740_n

Ann-Sofie Rathsman Söderström från Helsingborg är präst och thaiboxare.  Här delger hon Mr Ringsides läsare med sina tankar om sommaren. Det är kloka och vackra tankar.

”Sommaren är en tid då vardagen förgylls av nån sorts känsla där allt känns möjligt; en tid för semester och nya upplevelser. Ibland känner jag mig stressad av allt man ska hinna med under sommaren, allt som man inte annars kan göra resterande tid av året.

Jag försöker dock släppa den stressen och bara njuta av solen när den dyker upp, dra mig ner mot stranden eller sätta mig i parken utanför mitt hem, och se vad som händer.

Det är så härligt att känna av Helsingborgs energi när sommaren anlänt; det fullkomligt vibrerar av förväntan och glädje överallt. Gräsmattor och strandplättar invaderas av alla människor som söker solljuset och/eller en stund att koppla av och att umgås ned familj och vänner. Jag själv ser fram emot min resa till Taizé i Frankrike. Jag åker dit med Ungdomsgruppen i kyrkan (som jag är präst för), och vi ska vara iväg i 10 dagar.

Taizé är en kristet ekumeniskt brödraskap som har tusentals besökare varje år. Man är där en vecka och får ta del av brödernas dagsrytm. För besökarna innebär det bl.a. att vara med på tre gudstjänster per dag, samtal om livet och tro, och att dela på dagliga sysslor. Jag har varit där en gång innan när jag var 20 år. Det var en av de bästa veckorna i mitt liv. Och nu ska jag alltså dit igen, med mina härliga ungdomar från kyrkan.

Vi är 25 personer som åker dit för att umgås och ha det gott! Annars kommer min sommar bestå av träning, semester med slapptid på stranden och körkortsteoriplugg, samt börja på mitt nya jobb i augusti. Min träning kommer innebära att jag kör fysträning med Hbg Muay Thai på måndagar (som vanligt), men jag kommer köra en hel del BJJ på Kaisho också. Och så är det tänkt att jag ska gå ner en viktklass och det tänkte jag fixa under sommaren. Så det blir inga överdrivna mängder med glass, men en och annan Piggelin ska jag nog få tillåta mig själv att njuta av.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.