Förbundet slår under en dag ett slag för girlpower

 

1545067_634816859910995_709016454_n

Det där med blågul girlpower är ingen nyhet.

Svensk kampsport har de senaste åren gjort fantastiskt bra ifrån sig på den internationella scenen.  Mästerskap efter mästerskap kommer  svenska tjejer hem med medaljer.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet kommer den 30:e augusti satsa lite extra på förbundets duktiga tjejer och gör det via en heldag i glädjens tecken. Kampsportsfestivalen – tjejkampen hålls i Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm, där aktiviteter kommer hållas från tidig dag till en ren kampsportsgala på kvällen.
– Vi vill visa upp våra duktiga tjejer i förbundet som annars kanske inte alltid får det utrymme de förtjänar, säger SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist.

Verkligen ett bra initiativ
Budokampsport.se skriver: ”Kampsport växer i Sverige. Under några års tid har medlemsantalet växt med 6000, svenska kampsportare skördar stora internationella framgångar och faktum är att det i mångt och mycket är tjejerna som skördar flest medaljer.

Nu vill Svenska Budo & Kampsportsförbundet på allvar visa upp de duktiga kvinnliga utövarna genom en dag i festivalens tecken, den 30:e augusti i Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm.

Det kommer att bli uppvisningar, prova-på-tillfällen, föreläsningar och på kvällen arrangeras en gala där de flesta av förbundets idrotter kommer att finnas med.
– Vår tanke har hela tiden varit att tjejerna måste få synas mer och vi vill med galan visa att det går att göra rena tjejgalor som är både spännande och roliga, säger projektledare Sara Wahlberg.

Mer information, med hålltider och matchningar och föreläsningsanmälan, om eventet kommer att finnas påwww.budokampsport.se.”

På bilden ovan ser vi Lina Akhtar Länsberg, en av de tjejer som skämt bort oss med internationella framgångar, framför allt då i thaiboxning där det har blivit både VM-guld och EM-guld.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.