Spännande halvår väntar de blågula proffsboxarna

10299941_732285313497482_2489737878625048535_n

Jag ligger just nu i hängmattan och funderar lite på vad som hösten kommer bjuda på vad gäller boxning och övrig kampsport. Helt klart väntar en spännande höst.  Plötsligt har vi ett 10-tal vassa proffsboxare.  Erik Skoglund kommer i september försvara sin Eu-titel. Det skulle inte förvåna mig om Nyköpingsgrabben inom ett halvår får han en stor titelfight, antingen EM eller VM.

Samma sak med Klara Svensson, Eriks stallkompis i Sauerland. Klara är mogen för en riktig titelmatch. Hon vinner ingenting på att nu möta handplockat motstånd.

Otto Wallin, Oscar Ahln och Antony Yigit är en trio som Sauerland tror hårt på och det kan jag förstå. Det är en vass trio.  För Oscar handlar det i höst om comeback efter då ha varit borta ett år på grund av skada.

Den 18 juli går Naim Terbunja en match mot tuffast tänkbara motstånd. I New York. Seger för svensken mot Jason Escalera (13-2-1) öppnar fina möjligheter.

Sven Fornling, Adrian Granat och Simon Henriksson (bilden här ovan) är tre andra blågula proffsboxare jag tror på. Simon fick i april i Malmö  rena drömdebuten med en ko-seger redan i den första ronden.

Jag hade hoppats på match för Simon i juli,  men tydligen blir det inte så. För att unga och lovande proffsboxare som Simon och Sven ska klättra i karriären vill det till att de går åtminstone fyra matcher under ett år.

Sen har vi två damboxare i världseliten. Maria Linberg och Mikaela Laurén. Malmötjejen Lindberg bor numera i Tyskland och där kommer karriären att ta fart. Laurén planerar för en VM-gala i november.

Helt klart är det ett spännande halvår som ligger framför de svenska proffsboxarna.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.