Hampus Henriksson: ”Jag älskar träningen som det sker just nu”

1382017_595027843889897_2058535070_n-1
Det är inte alla förunnat att ligga i hängmattan eller kasta sig i havet.  Men landslagsboxaren Hampus Henriksson älskar att träna och matcha.  Här är Hampus sommarrapport till Mr Ringside:
”Det är en hel del kul på gång.  Jag har fått bästa tänkbara hjälp att lägga min träningsplanering och jag känner en spikrakare kurva än jag någonsin känt tidigare.  Jag har den perfekta mängden träning kontra vila nu och allt såväl inom uthållighet som inom styrka och boxningsteknik går framåt fort.  Jag tränar en hel del i Danmark och på hemmaplan, här i Skåne nöter jag tekniken med Mohammed Khudair.
På måndag bär det av till Göteborg där jag ska köra ett läger med det bästa gänget.  Under detta läger kommer huvudfokus ligga på att slipa tekniken och att lära in nya tekniska färdigheter tillsammans med coach Patrick Bogere.  Jag älskar träningen som det sker just nu, att hela tiden känna hur man blir bättre är spännande.
Men jag kan inte hjälpa längtandet inför nästa säsong.  Nästa år är det OS-kvalen som väntar och träningsutvecklingen hittills får mig inte att känna mig annat än verkligt hoppfull.
Jag har tidigare sagt att jag utvecklas mer än någonsin, det har stämt varje gång. Som elitidrottare lär man känna sin kropp mer och mer ju längre man håller på. Man märker vad som inte fungerar och via uteslutningsmetoden når man närmare och närmare den metod som utvecklar en mest. Som elitidrottare är strävan ständigt att optimera sig själv. Och man lär sig mer och mer om den vägen ju mer man vandrar på den”.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.