Två svenska tungviktare på jakt efter nya segrar

 

10407425_734052659987414_5639974333967309431_n-1

En tungviktare får alltid extra uppmärksamhet.  Så har det alltid varit.  Svensk proffsboxning har i Otto Wallin och Adrian ”Gäddan” Granat  två intressanta tungviktare.  Otto boxas för tyska Sauerland.  Granat har ECB, Hamburg som arbetsgivare.

Otto har sex raka segrar. Granat står för fyra raka vinster, ko och tko.

I maj var jag och kollega Stefan på plats för att se Gäddan mot Andreas Kapp.  I förhandsskriverierna i Tyskland var det tvåmetersmannen Gäddan som fick rubrikerna. Som sagt, tungviktare får oftast den största uppmärksamheten.

Gäddan har flera gånger sagt att han gärna möter Wallin.

Kanske blir en sådan fight aktuell så småningom, men det dröjer nog ett bra tag. Just nu finns det inget värde i en sådan fight. Såväl Gäddan som Otto kommer under de närmaste året att få möta tämligen beskedligt motstånd. De båda är under ”uppbyggnad”.

Otto Wallin har inte boxats sen i februari. Han måste få en fight i september. Gäddan kommer sannolikt att boxas i samma månad. På bilden ovan, Gäddan efter sin seger över Andreas Kapp.

 

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.