Lisa Engelke: ”Tar med mig VM som en underbar erfarenhet”.

10524083_10203433943906061_1849326523_n

Det blev bara en match för Lisa Engelke i Las Vegas i tidernas första världsmästerskap  i amatörMMA.  Men när Lisa flyger hem till Sverige gör hon det med stor tillförsikt.

Världsmästerskapet har gett henne blodad tand.

Lisa till Mr Ringside:
”Det har varit en fantastisk upplevelse att få representera Sveriges landslag i det första amatör MMA-VM:et.  Arrangemanget och engagemanget har varit bra och inspirerande rakt igenom. Det har vi sportens alla eldsjälar att tacka för. Det var tungt att förlora min match mot polskan. Det är min första förlust sedan jag började med shootfighting och MMMA och det var ett illa valt tillfälle att få sin första förlust på.
Det var en krigarmatch, där jag mötte en grappler. Första ronden bestod av att jag ground pounda motståndaren i stort sett hela ronden. Rond två mer gnp men hon låste fast mig i en triangel, där jag satt i ca två minuter. Men aldrig att jag skulle klappa ut. Aldrig ! I tredje och sista ronden var jag påtagligt trött efter syrebristen under andra ronden och hon kunde plocka ner mig och dra en armbar.
Jag tar med mig detta VM som en häftig och underbar erfarenhet. Coacherna och teammedlemmarna är underbara personer som lärt mig mycket. Nu flyger jag hem ikväll och ska brottas, brottas och brottas alla tillfällen som ges plus några till för att utveckla och stärka mitt markgame. Behöver också börja lita på min kondition, så jag vågar lägga mer press med den stående fightingen. Jag håller lätt igen lite, av rädsla för att gasa slut på mig men är egentligen i så pass bra form att det inte skulle ske. Tar mig an MMA-ligan till hösten och fortsätter slåss för min plats i landslaget och kampsports Sverige”.
10531302_10203433922465525_2075733804_n
Lisa Engelke spänner musklerna inför kommande fighter – och det gör hon rätt i.

2 kommentarer till “Lisa Engelke: ”Tar med mig VM som en underbar erfarenhet”.”

 1. Tobbe
  9 juli 2014 kl 16:10 #

  ”Det var en krigarmatch, där jag mötte en grappler. Första ronden bestod av att jag ground pounda motståndaren i stort sett hela ronden. Rond två mer gnp men hon låste fast mig i en triangel, där jag satt i ca två minuter. Men aldrig att jag skulle klappa ut. Aldrig ! I tredje och sista ronden var jag påtagligt trött efter syrebristen under andra ronden och hon kunde plocka ner mig och dra en armbar.”

  Det framgår inte hur din motståndare vann. Eftersom du, med egna ord ”Men aldrig att jag skulle klappa ut. Aldrig !”.

  • Lisa
   15 augusti 2014 kl 07:40 #

   Står där : i tredje och sista ronden plockade hon ner mig igen drog en armbar. Dvs winner by submission.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.