Det väntar en fantastisk kampsportshöst!

Mikaela Laurén drömmer om revansch på Christina Hammer. Precis som Maria Lindberg gör. Foto: Stefan Alfelt

Är det inte lite väl tråkigt just nu?

Inte solen och värmen, den vill jag aldrig klaga på, men varför slåss man inte på sommaren?

Juni, juli, augusti sjunger Per Gessle och andra om, men för oss kampsportsfreaks är september-oktober månaderna som gäller.

Sommar och soldränkta dagar är perfekta för att luta sig tillbaka i solstolen och dagdrömma men inte mer.

Jag drömmer om en stekhet fajtinghöst.

Vi har så mycket att se fram mot att jag nog inte kan lista allt även om Alexander Gustafssons supermatch mot Jon Jones tyvärr försköts till framtiden på grund av ett sargat knä på The Mauler.

Men vi har andra att hoppas på.

Sverige är i dag ett av världens bästa länder i MMA just nu och Ilir Latifi visade i Dublin att han definitivt blir att räkna med i de riktigt stora sammanhangen även han.

Ilir lovar att det ska sättas ljudrekord när han går in i oktagonen 4 oktober i Globen mot polacken Jan Blachowicz. För några dagar sedan skulle jag träffa Ilir tidigt en morgon på Kaffebaren på Möllan eftersom jag hade fått nys på att han skulle få den här matchen i Globen.

Jag väntade en dryg halvtimme efter utsatt tid och började sedan att ringa och då visade det sig att Ilir i princip blivit inlåst i sin brors lägenhet där han sovit över. Brorsan och resten hade stuckit och lämnat barn på dagis och sedan dragit till jobb och eftersom Ilir inte hittade någon nyckel att låsa lägenheten med efter att han skulle sticka kunde han inte lämna.

En ovanligt väl motiverad anledning till att missa ett morgonmöte men Ilir bad om ursäkt minst fem gånger under vårt samtal.

Det är detta jag tycker är så skönt med våra bästa kampsportare. Deras sporter handlar om våld men deras tänkande handlar alltid om respekt. Respekt för motståndare, regler och andra människor.

Latifi, som kallas lyftkranen från Rosengård, kan mycket väl bli en av de stora i UFC de kommande åren. Han har en seriös inställning och är ett fysiskt praktexemplar.

På boxningssidan kommer Erik Skoglund att försvara sin EU-titel, allt annat vore en för oss mycket negativ sensation. Sen är frågan hur snabbt karriären kommer att utvecklas.

Att Skoglunds tyska stall Sauerland vill ha upp honom i en riktig titelmatch är självklart och jag tror att de ser honom som allt mer mogen för det steget tidigare än beräknat.

Erik är visserligen bara 23 år men han har visat i ringen att han har det mesta. Slagkraft, förmåga att tåla stryk (vann med käken avslagen på tre ställen) och fantastisk taktisk kyla.

Mikaela Laurén fortsätter att leva i sin dröm och går i höst en titelmatch. Precis som Maria Lindberg vill hon få en match mot tyska världsmästaren Christina Hammer. Jag tror att någon av de två svenskorna kommer att få en returmatch mot Hammer (båda har mött henne) och jag tror att båda har chans att vinna en sådan match.

Sauerlands nordiska fajt-kvällssatsning fortsätter och det innebär att vi förutom Skoglund kommer att få se Anthony Yigit, Otto Wallin, Klara Svensson och förhoppningsvis en frisk Oscar Ahlin. Alla har de väldigt intressanta utvecklingsmöjligheter.

Även Adrian Granath, som fortsätter sin tungviktssatsning i Tyskland, och Armand Krajnc stora löften Sven Fornling och Simon Henriksson kan explodera redan denna höst/vinter.

Svensk kampsport är hur intressant som helst. Och då har jag inte ens gått in på alla talanger vi har i thai, kick, MMA (utöver storstjärnorna) och mycket mer.

Sverige rankas med all rätt väldigt högt i världen på kampsportssidan och man hoppas ju att det ska ge effekt på de nivåer som bestämmer hur utvecklingen ska kunna bli i vårt land.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.