Erik Skoglund nära ett drömmöte med världsmästaren Hopkins

Erik Skoglund är meritmässigt  Sveriges bäste proffsboxare.  Om en månad försvarar han sin EU-titel i Köpenhamn. Vinner han den matchen finns det kanske chans att han få möta Bernard Hopkins.

Tanken svindlar.  

Snart 50-årige världsmästaren Hopkins är ju en levande legend.

Erik Skoglund promotion skriver till Mr Ringside: ”Proffsboxaren, i lätt tungvikt, (20-0, 11 KOs) Erik Skoglund går i ringen igen den 13 september. Han gör då sitt första obligatoriska försvar av den EU-titel han erövrade exakt ett år tidigare, dessutom gäller matchen IBF:s Intercontinetala titel.

Vinner Erik denna match och erövrar IBF:s interkontinentala bälte närmar han sig på allvar en match om en av de största Världsmästartitlarna. IBF är en av de stora organisationer som idag rankar Erik som nr: 5 i Världen. Högs upp finns den levande legenden, Bernard ”The Alian” Hopkins, 49 år med 65 proffsmatcher i bagaget.

Erik ställs mot Italienaren Stefano ‘’The Hammer’’ Abatangelo (18-3-1, 6 KOs). Abatangelo är inte okänd för Erik och Eriks tränare Karsten Röwer, då han tidigare mött en av Eriks kollegor regerande världsmästaren Jürgen Brähmer i augusti 2013.

Nu har alla ni som vill möjlighet att enkelt se Erik boxas ”Live”. Matchen kommer gå av stapeln i Köpenhamn på arenan TAP1, bara en bro från Sverige. Det kommer dessutom att arrangeras bussresor från Sverige till galan”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.