Knockad men inte uträknad

Paolo-föreläser

Paolo Roberto har fullt upp i dag. Efter sin sista knockoutförlust i ringen har han hur mycket som helst att göra. Det kan han tacka boxningen för. Foto: Stefan Alfelt

– Jag blev knockad på lördagen. På måndagen efter startade allt.

Jag träffade ex-boxaren Paolo Roberto i veckan på Stockholmsmässan när han pratade inför publik från scenen under den stora Formexmässan.

Charmig, underhållande, engagerad och engagerande. Ett levande bevis på vad kampsport kan betyda.

Alla känner förmodligen till Paolos bakgrund. Kungen av Kungsan. En ligist som misshandlade oskyldiga. Normalt skulle han ha blivit en kåkfarare men i dag är han folkkär, säkert ganska rik och väldigt framgångsrik.

Jag tycker att det är fantastiskt kul. Paolo har alltid varit en frisk fläkt inom boxningen. Han har alltid gett allt och med den talang han hade nådde han väldigt långt. När han blev brutalt knockad skulle det normalt ha blivit slutet i boxningsvärlden och en början till en svår framtid men Paolo Roberto öppnade i stället dörr efter dörr.

Mot de bästa boxarna blev det några fasansfulla förluster. Jag minns i Lubeck när han mitt i den upphaussade matchen mot Armand Kranjc stod upp trots att han förmodligen var medvetslös. Att gå ner fanns aldrig i Paolos sinnevärld.

I dag har han svårt att hinna med allt han ska fixa. Han skriver kokböcker, som han har fått pris för. Han syns i tv som programledare. Han debatterar.

Paolo Roberto har nått väldigt långt och tänker man på att han länge var inne på en väg som bara kunde gå käpprätt åt helvete så är han ett levande och lysande exempel på hur betydelsefull kampsport kan vara.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.