Dalia Ali berättar om sin succé i Thailand

10617471_10152294858903317_888614356_n

Dalia Ali från Stockholm lär inte glömma sin vistelse i Thailand i första taget.  I huvudmatchen mot en holländska sa det smack redan efter 15 sekunder.  Sen var Alis motståndare inne i dimmornas värld.

Ali tillhör landslaget i sanshou och siktar på landslagsplatser även i thaiboxning och kickboxning framöver.  Blixtknocken i den här thaimatchen i Thailand sitter kanon för självförtroendet.

Mr Ringside fick ett gott snack med Dalia Ali:

”Jag landade på Koh Samui och satte direkt igång med träningen på Lamai WMC.  Det tog först några dagar att vänja sig med luftfuktigheten och att inte behöva springa ner till havet och svalka sig så fort träningen var över.
Träningsanläggningarna var inte luftkonditionerade som i Sverige och de hade en större liknelse med ett skjul än en anläggning, vare sig det regnade eller var strålande sol, så var det bara att fortsätta träna och ignorera omständigheterna.
Efter någon dag frågade coacherna om jag ville gå en match och då blev jag flyttad till den andra delen av mattan, där hårt arbete inför fighten började. Morgonträningen började klockan sju på morgonen och det var liknande upplägg att se fram emot under eftermiddagen- och de kommande veckorna. Veckan före fighten frågade jag om de visste någonting om min motståndare och då sa de att arrangören skulle komma med en fotograf under eftermiddagen för att ta bilder till postern och att vi då skulle fråga.
Det visade sig att min motståndare var från Holland och hade tränat på ön i sex månader och under tiden gått flera matcher i Thailand. Dagen efter kom stora affischer upp överallt på ön och matchdagen närmade sig. Som kickboxare har jag aldrig lärt mig en Wai Kru Ram Muay och fick därför lära mig klubbens variant. Efter lite övning så satt den och på matchdagen var det upp till bevis.
Phetchbuncha Samui Stadium i Chawang arrangerar på lördagar stora underhållande thaiboxningsgalor som drar stor publik. När vi kom fram till stadion kom arrangören in i omklädningsrummet och gick igenom fightcardet och hur allting skulle gå till. Han var tydlig med att alla matcher skulle hålla en hög nivå och att publiken ville se action.
Min match var Main Event och skulle avsluta galan. Efter genomgången satte de oss på ett flak som åkte runt på de folktäta gatorna för att uppmärksamma kvällens gala. Väl tillbaka på stadion byttes läkarundersökningarna ut till stora knogjärnstejpningar och oljeinsmörjda kroppar. 8 oz handskarna var på och vi marscherade mot ringen. När Wai Krun var avklarad sattes matchen igång. Jag kände mig avslappnad och hade rätt sinnesstämning inför matchen. 5 ronder gånger 3 minuter hade jag framför mig så det fanns tid att fightas. Men istället blev det blev en snabb KO efter att motståndaren började med att öppna upp med en rundspark mot magen som jag checkade och kontrade med ett överhandsslag följt av en huvudspark. Hon gjorde ett försök att ställa sig upp men kom aldrig på fötter igen. När jag väl är tillbaka på min klubb Olympia kampsportcenter i Stockholm, börjar det riktiga arbetet med att bemästra de nya erfarenheterna och teknikerna. Därför kommer hösten vara full med matcher där teknik och tajming ska slipas”.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.