Johanna Hamberg inför sin comeback: ”Nu jag får se om bitarna faller på plats”

10581832_10153076737821679_1560375879_n

Det här är en av superintressant fight i Tjejkampen i Stockholm den 30 augusti.

Den rutimnerade Johanna Hamberg verus 18-åriga Isabelle Vistam .  

I potten ligger en VM-biljett.

Mr Ringside fick et snack med Johanna:

”Det är nu 2,5 år sedan jag sist tävlade i Ju-Jutsu. Under 2010-2011 hade jag min mest intensiva tävlingsperiod med en knäskada, tätt följt av en axelskada fick mig att ta ett oönskat avbrott. I samband med det bestämde jag mig för att bli mamma och i september 2013 fick vi vår dotter.  I vintras var jag igång med träningen igen och i takt med att jag trappade upp träningen insåg jag att kroppen kändes mer hel och stabil än på många år.

Tävlingssuget, som egentligen funnits där hela tiden, gick inte lägre att bortse från och efter noga övervägande bestämde jag mig för att göra en ny satsning. Jag vill veta hur långt jag kan gå inom min idrott. Inte gissa hur det kunnat bli. Jag vill ge mig själv den här chansen; jag vill andas, leva, drömma idrott igen. Och så plötsligt fick jag chansen.

När jag fick förfrågan om att gå match på tjejkampen den 30 augusti fanns det inga tvivel. Jag vet att det här blir ett utmärkt tillfälle att återigen kliva upp på tävlingsmattan och ta steget in i en ny elitsatning. Det spekuleras om att den här matchen är viktig för mig och Isabelle- för att mäta oss mot varandra då vi konkurrerar om samma landslagsplats i -55 kg. Jag tror inte att den här matchen kommer att avgöra vem som får åka på mästerskapen; men matchen är viktig ändå för mig. Det är nu jag får se om bitarna faller på plats. Om jag kan hantera nerverna och få min fighting att stämma när det verkligen gäller. Om drygt en månad ska jag tävla på German Open. Jag tror att det är där det kommer visa sig vem av mig och Isabelle som bäst klarar det internationella motståndet och eventuellt kan få en mästerskapsplats. Men återigen, matchen på lördag ÄR viktig. Den är viktig för mig i så många avseenden och jag är tacksam över att ha fått chansen. Isabelle är en otroligt duktig utövare. Hon har så många år framför sig och jag är övertygad om att hon inom en snar framtid kommer erövra världen. Men just nu vill jag att det ska vara min tur. Jag vill få bevisa för alla och framförallt för mig själv att jag kan; att drömmen om mästerskapsmedaljerna inte längre behöver vara en dröm. Det är min tur nu”.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.