Klara Svensson och Erik Skoglund mot drömmatcher

Marie Riederer och Klara Svensson gör upp på lördag i en för båda väldigt viktig WBC-titelmatch. Den som vinner tar ett stort steg i sin karriär. Foto: Stefan Alfelt

Efter sju månader utan match smäller det på lördag för Klara Svensson i en WBC-titelmatch mot tyskan Marie Riederer.

– Jag är hungrigare än någonsin, säger Klara som aldrig tidigare haft ett så långt matchuppehåll som proffs.

Månader då hon tränat hårt i Köpenhamn.

– Jag känner mig mångfacetterad. Kan boxas offensivt, defensivt, till sidorna. Har jobbat mycket med olika slags taktik, säger hon i samband med Sauerlands presskonferens på Casino Cosmopol i Malmö inför lördagens Nordic Fight Night-gala i Köpenhamn.

En gala där Klaras match och Erik Skoglunds försvar av sin EU-titel mot italienaren Stefano Abatangelo är störst ur svenskt intresse medan Cecillia Braekhus jakt på ett fjärde bälte är den internationellt största matchen. Braekhus tänker erövra Ivana Habazins IBF-bälte att lägga till sina tidigare tre VM-titlar för WBO, WBC och WBA.

Braekhus går i en viktklass över Klara Svensson men skillnaden är inte större än att Klara skulle kunna ta steget upp om chansen dyker upp till vad som skulle bli en riktigt stor kassamatch.

– Vem vet. Jag tror inte att det skulle bli nästa motståndare men absolut. Cecilia Braekhus är bäst i världen men kan jag bara klättra upp och ta fler bälten kan det bli intressant. Självklart hade jag gärna gjort det. Vi har ganska olika stilar så jag tror dessutom att det skulle kunna bli en riktigt bra match, säger Klara.

Stefano-Abtangelo_Erik-Skoglund,-sidan

Stefano Abatangelo är 17 cm kortare än Erik Skoglund men tror inte att Eriks större räckvidd ska påverka speciellt mycket. ”Alla motståndare jag mött har varit längre än mig”, säger italienaren. Foto: Stefan Alfelt

För Skoglund handlar det om att fortsätta vinna för att nå fram till drömmatchen mot Bernard Hopkins.

– Vårt mål är Hopkins, säger promotorn Kalle Sauerland som tippar att matchen skulle kunna bli av inom ett år.

Förutsatt att Hopkins också vinner sin nästa match.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.