Superinsats av Cecilia Braekhus i Köpenhamn

Braekhus-jublar

Cecilia Braekhus jublar efter att hon erövrat sitt fjärde världsmästarbälte och slagit fast att hon är världens bästa damboxare. Foto: Stefan Alfelt

Cecilia Braekhus lämnade TAP 1-arena i Köpenhamn med fyra mästarbälten. Den norska världsmästarinnan var lycklig och de 2000 åskådarna, varav de flesta var norrmänn, jublade i högan sky.

– Det som skedde kommer väldigt högt på listan i min karriär, inramningen var fantastisk , sa Braekhus till norska tidningen VG.

Braekhus gjorde en superinsats mot den kroatiska utmanaren Ivana Habazin.

Jag fick, precis som de flesta i arenan, gåshud när Michael Buffer ropade ut Braekhus som segrare. De tre domarna var eniga om domslutet.

– Det är svårt att sätta ord på det, inramningen var väldigt, väldigt bra, menade Cecilia Braekhus.

Norskan boxades på toppen av sin  nivå. Hon hade kraft, kunnande och en enorm vilja. Det behövdes för kroatiskan var sannerligen en hårding som gav precis allt i den här fighten.

– Jag hade bra kontroll, men hon var tuff.

Cecilia Braekhus visade i lördags kväll att hon är världens främsta damboxare och det var en högtidsstund att sitta vid ringside och se denna tjej fightas. Just nu är det svårt att se vem som ska kunna besegra Braekhus under det närmaste året.

Braekhus-slår

Kroatiskan Ivana Habazin var oerhört tuff och slagkraftig men ändå utan chans mot suveräna norskan Braekhus. Foto: Stefan Alfelt

En kommentar till “Superinsats av Cecilia Braekhus i Köpenhamn”

  1. Åke Sintring
    17 september 2014 kl 08:38 #

    Mr Ringside skriver inget om matchen Tim-Robin Lihaug – Simen Smaadal. Det är den mest kompakt intensiva, hårda match, från första sekunden till den sista, som setts med skandinaviskt deltagande, i Skandinavien, sedan Högberg-Mazzinghi 1966!

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.