Sofia Olofsson efter EM-guldet: ”Jag är så otroligt lycklig”

1521670_10153438076776393_7946937435746843194_n

Sofia Olofsson, 25, åkte till EM i Polen med målsättningen att ta guld i thaiboxning.

Det blev precis som hon hade tänkt sig. När Sofia i dag återvänder hem till Sverige är det med en guldmedalj i bagaget.

Efter drygt två minuter in i den  den andra ronden bröt domaren EM-finalen i damernas A-klass -54kg mellan turkiskan Burcu Karakis och Sofia Olofsson. 

Olofsson öppnade finalen i ett högt tempo.  I slutet av första ronden fick Olofsson in några hårda slagkombinationer som skakade Karakis så att hon fick ta en räkning.
– Jag visste att hon hade lite grötig och flaxig stil, så vi hade pratat innan om att jag skulle söka klinch mycket – och det lyckades ju, säger Sofia Olofsson  till Budokampsport.se

Direkt i andra ronden levererade svenskan några giftiga knän som tvingade turkiskan till ny räkning och i slutet av den andra ronden kom turkiskans tredje räkning i matchen.

Domaren valde efter det att avbryta matchen. Olofsson vann därmed sin första mästerskapstitel i karriären.
– En sådan jävla lättnad. Jag har snubblat på mållinjen förr och nu var det min tur. EM-guldet är absolut det största jag jar vunnit, men min enskilt största seger var när jag besegrade Dyachkova i kvartsfinalen, säger Sofia till Budokampsport.se.

Till Mr Ringside säger vår färske europamästare så här:

– Det  känns helt underbart. Kan knappt tro att det e sant. Jag har slitit och kämpat för detta så länge. Har känts som jag hela tiden snubblat på mållinjen. Men idag var det min tur och jag är så otroligt lycklig.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.