Om ett dystert Lillen-minne

Under en power walk hinner man tänka på ett och annat.

I dag kom det för mig att det är exakt 29 år sen som Anders ”Lillen” Eklund mötte britten Frank Bruno. 

Det rådde en enorm hausse inför EM-fighten 1 oktober 1985 i London. Jag var i London fem dagar före fighten för att rapportera om Lillens titelförsvar. Alla de stora tidningarna var på plats för att följa den svenske tungviktaren.

Jag vet inte vad jag tänkte på när jag levererade mitt tips i Kvällsposten. För jag tippade på Lillen-seger i den femte ronden.

Det blev tyvärr så att Lillen fick sig en rejäl överkörning. Bruno var riktigt grym. I den fjärde ronden var matchen över och Frank Bruno hade tagit EM-kronan från Lillen.

Dagen efter matchen hade Kvällsposten en specialbilaga.  Tillsammans med KvP-kollegerna Tom Svensson och Christer Björkman skrev vi natten lång för glatta livet.

Matchen i Wembley Arena sändes i SvT och det var sista gången som en professionell boxningsmatch visades i den statliga televisionen. Lillen slickade såren och kom faktiskt igen och blev europamästare sedan han knockat Alfredo Evangelista (1987).

Totalt gick Lillen 25 proffsmatcher. Han vann 19 av dessa, förlorade fem och gick en oavgjord. Lillen dog 2010.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.