Alexander Glemme om guldet: ”Mäktigt”

10719559_10203699051695764_89641534_n

Thaiboxaren Alexander Glemme blev  i polska Krakow  Sveriges första junioreruropamästare någonsin. Mr Ringside bad mästaren om en rapport. Det dröjde ett tag, men bättre sent än aldrig. Vi kommer garanterat få se den här skicklige krigaren på den internationella  medaljpallen framöver. 

”Jag hade bara en motståndare i min viktklass och ålder vilket betyder att jag gick till direkt final. Det var en ganska ensidig match, jag hade kontrollen och övertaget i alla tre ronderna skulle jag vilja säga.

Jag hade fått ont i halsen och svårt att andas dagen innan fighten och på fightdagen, så min ork var verkligen inte på 100% men jag anpassade mig och kunde luta mig mot min kontringsstil när det behövdes.

Jag hade en god känsla av kontroll hela matchen och efteråt var jag ganska säker på att jag hade vunnit. Sen lyfte domaren min hand och då var det på riktigt!
Fantastiskt kul att få vinna ett JEM guld och inte bara för min del. Att få representera Sverige och att få vara den första junioren någonsin att kamma hem ett JEM guld till Sverige känns mycket mäktigare än själva vinsten i sig.
Själva vinstfirandet skedde i Polen kvällen där  med min familj (som t.om bilade ner till Polen för att stötta mig, kärlek till de!) och dagen efter det firade hela Varbergstruppen tillsammans. Det vill säga jag, fightern Linnea Larsson och coacherna Niklas Axborn, Ludvig Breideborn och Andreas Göransson! Själva segernatten satt jag nämligen tillsammans med Niklas och Linnea på akuten pga ett cut Linnea hade fått utav ett illegalt knä i första ronden i hennes semifinal. Fast vi hade jättekul tillsammans ändå!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.