Tufft skattekrav bäddar för drömmatch

Boxningsvärlden vill se drömmatchen mellan Floyd Mayweather Jr och Manny Pacquiao innan de två giganterna lägger av.

Och kanske får vi se den redan nästa år. Pacman behöver nämligen pengarna.

Pacquiao jagas nu allt mer intensivt av skattemyndigheterna. Filippinernas högsta domstol vill att han omedelbart betalar in 3,2 miljarder pesos, vilket motsvarar ungefär 550 miljoner svenska kronor, som en garanti tills skattemålet i hans hemland är avklarat.

Pacquiao hävdar att han redan har betalat sin skatt i USA, men även där jagar skattemyndigheterna honom. Så trots att han boxats in en bit över två miljarder kronor sitter Pacman ganska illa till, vilket gör supermatchen mot Mayweather ekonomiskt sett hyperintressant för honom.

Fast först måste han försvara sin WBO-titel i weltervikt mot obesegrade amerikanen Chris Algieri 23 november på Hotel Venetian i Macau, Kina.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.