Boxningsdomaren brutalt misshandlad

Kanske var det här den största skandalen någonsin inom amatörboxningen.

SvT skriver om junior-EM i boxning som avgörs i Zagreb just nu. Igår drabbades mästerskapet av en jätteskandal när en domare blev brutalt nedslagen av en boxare.

– Det är det fulaste jag någonsin sett i en boxningsring, säger Norges landslagstränare Erik Bredler enligt NRK.

Det var under matchen mellan hemmafavoriten Vido Loncar och Litauens Algirdas Taraskevicus som scenerna utspelade sig. Kroaten Vido Loncar var missnöjd med domaren efter att han dömt teknisk knockout och började misshandla honom.

Scenerna, där hemmaboxaren öste slag efter slag mot den liggande ringdomaren, var vidriga. Något liknande har sannolikt aldrig ägt runt i en boxningsring.

– Han slog ner domaren och gav honom sju-åtta slag innan en poängdomare lyckades dra honom ur ringen, säger Erik Bredler till NRK.

När den polske domaren Maciej Dziurgot sedan skulle utse vinnaren i mitten av boxningsringen fick Loncar ett rejält hjärnsläpp.

Funktionärerna var tvungna att slita tag i Loncars ben och dra honom ur ringen för att få ordning på situationen. Domaren Dziurgot från Polen fördes till sjukhus där han fortfarande ligger kvar, men enligt den polska tidningen Interia meddelar en talesperson för det polska boxningsförbundet att läget är stabilt.

 AIBA kommer sannolikt ge hårdast möjliga straff, det vill säga livstids avstängning.

Mr Ringside ser gärna att svinet får ett par år i fängelse för misshandeln.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.