Anna Laurell Nash: ””Rätt fokus och bitarna faller på plats”

10728682_10154748107095481_1761909365_n

Anna Laurell Nash är Sveriges genom tidernas främste amatörboxare. Hon gjorde comeback i januari med målsättningen att ta sig till OS i Rio om två år. Just nu har hon avverkat Queens Cup i Stralsund. Här kommer en rapport från Anna till Mr Ringsides läsare.

”Jag har sakta boxat mig till en allt bättre form under året och är två långa steg längre fram sedan min comeback i januari. Eftersom jag inte ska åka på VM så har jag lagt ner mer krut på avhandlingsarbetet för att få det klart innan årsskiftet. Det har inneburit långa arbetsdagar och alldeles för lite vila mellan passen som i sin tur har lett till att jag varit sjuk en del.

Boxningsformen är ganska god men fokuset lite dåligt. Här på Queens cup mötte jag polska Lydia Fidura i första omgången som jag mött tidigare, senast på VM 2012, även då med vinst. Hon är kort men stark och uthållig så det blev en ganska tuff match som slutade klart till min fördel. I semin mötte jag en marockanska som jag inte mött tidigare. Lång och framåt. Jag var inte riktigt med från start vilket avgjorde matchen trots att jag spottade upp mig lite efterhand, matchen slutade 2-1. Marockanskan mötte i final engelska världsmästaren Savannah Marschall och även där var det ganska jämt fast engelskan stod väl för de lite renare träffarna. Jag var grymt besviken på mig själv men tog nya tag idag med lite sparring och hejade fram fina svenska framgångar under finalpasset; så känner jag mig positiv. Får jag till rätt fokus så kommer bitarna att falla på plats, nästa år är dedikerat till just detta-fokus”.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.