Maria Lindberg efter blixtknocken: ”Nu vill jag möta Mikaela Laurén”

10734031_803368776389135_9174831544460015790_n

Maria Lindberg vann på en blixtknock knockout i sin titelfight den 1 november. Men resultatet kungjordes först efter protest.

Maria Lindberg till Mr Ringside:

”Det blev lite av ett antiklimax efter min match förra lördagen (mot Mirjana Juric, Serbien). Jag knockade min motståndare med en perfekt högerkrok på hakspetsen. När hon låg groggy på mattan sa hon till domaren att jag skallat henne. Vet inte om hon bara ljög eller om kroken var så stenhård att hon faktiskt trodde att det var en skalle. Oavsett vilket så gjorde domaren en dundertabbe som då dömde matchen till en så kallad ”no contest” utan att faktiskt själv ha sett någon skallning.

Vi i Team Lindberg lämnade omedelbart efter matchen in en protest mot det felaktiga domslutet. Organisationsrepresentanter från WIBF, WIBA och GBU tillsammans med tyska proffsboxningsförbundet (BDB) har nu haft möte och tittat på videos från matchen och de var alla eniga om att det inte fanns någon skallning vilket resulterade i att matchresultatet ändrades till TKO1 (teknisk knock out i rond 1).
Det känns riktigt bra. Jag slog en klockren, stenhård höger på hennes haka och nu får jag äntligen njuta av ett korrekt resultat av detta perfekta slag.
Nu ser jag fram emot min nästa match mot obesegrade Elene Sikmashvili (6-0-0) den 13:e december.
Därefter är det dags att smida planer inför 2015. Ett av mina mål för 2015 är att få möta Mikaela Lauren. Vi är båda i samma viktklass och det enda rätta för att ta reda på vem av oss som faktiskt är världsmästare i vår viktklass är att mötas i ringen”.

Maria Lindberg har 10 vinster, en förlust och två oavgjorda. En match Lindberg versus Laurén kittlar. Men i så fall måste den titelfighten går utomlands eftersom Lindberg är bannlyst av den svenska prokommissionen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.