Landslagsstjärnan Klara-Fina: ”Det svenska rättssystemet har spottat mig i ansiktet”

 10811663_10152809490303211_1738733991_nKlara-Fina Holm Westerlind  är en av Sveriges mest lovande boxare. I somras vid junior-EM i Italien tog hon brons. I dag berättar hon på sin Facebook-sida om en mardröm.

Det är en gripande läsning. Mr Ringside har fått Klara-Finas tillstånd att publicera inlägget i sin helhet.

”Hej alla mina vänner här på Facebook.

I höstas blev jag utsatt för något som jag inte ens önskar min värsta fiende. Nej, det kanske inte var ”jättegrovt”, men jag har aldrig känt mig så kränkt, obetydlig, förminskad, äcklad och förlöjligad i hela mitt liv. En person hotade att sprida filmer, som jag aldrig någonsin gått med på att vara med på. Att lägga upp dessa eller visa för personer han och jag känner. Att den här personen även går på samma gymnasieskola gjorde inte hela situationen lättare att hantera.

Personer som känner mig väl förstår nog att min första tanke var att åstadkomma denna person fysisk smärta. Helt enkelt ville jag misshandla honom, eller att en annan person skulle göra det. Men jag tänkte om, och valde att polisanmäla då personen sa att han skulle ha pengar och en avsugning för att inte visa dessa filmer. Jag valde att ge vårt svenska rättssystem en chans. Men det är något som jag idag ångrar. För idag kom domen.

Denna person blev inte dömd. Brottet ansågs inte vara tillräckligt allvarligt. Det jag utsattes för var inte allvarligt. Hur jag har mått på grund av det här, det är rent ut sagt skitsamma. Att jag inte kunnat sova, äta eller gå till skolan är betydelselöst. Jag, som är lika mycket värd som människa, är tydligen inte det.

Jag har aldrig varit så besviken i hela mitt liv. Jag känner mig lika kränkt, förminskad, obetydlig, äcklad och förlöjligad som jag gjorde den dagen det hände. Det svenska rättssystemet har spottat mig ansiktet, precis som han gjorde. Det här visar hur lite vi bryr oss om våra medmänniskor. Och ännu en anledning till att jag alltid kommer att vara feminist.

Det här blev ett väldigt långt inlägg, men jag hoppas att dom flesta läser det här. För det här är så himla viktigt. För det är inte bara jag som blivit utsatt för något sånt här, eller något ännu värre. Vi måste lyfta fram sånt här, det ska inte få komma i skymundan och alla vidriga människor som gör detta ska inte få komma undan. Sveriges rättssystem måste förändras. Tillsammans kan vi göra skillnad. Och enormt mycket kärlek till alla som stöttat mig igenom det här, jag älskar er.”

Klara-Fina hoppas kunna göra comeback i januari, då på Golden Girl i Borås.

– Ska iväg och röntga handen, den har tyvärr inte blivit så mycket bättre trots rehab. Så förhoppningsvis Golden Girl i januari, men vi får se vad läkarna säger.

– Hade problem innan, men efter EM så har det inte blivit bättre alls. Det var nånting som hände med handen under första matchen på EM, säger Klara-Fina till Mr Ringside.

På bilden ses Klara-Fina Hichem och den förra landslagstränare som var med under EM.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.