1 miljon åskådare

Vladimir Klytjko var en stor vinnare i Hamburg förra lördagen när han knockade Kubrat Pulev i den femte ronden.

En annan som fick en liten belöning på plats i den fullsatta O2 World var åskådare nummer 1 000 000. Det vill säga den miljonte åskådaren på en match med någon av Klytjkobröderna.

Årets 240 matcher i vår fotbollsallsvenska för herrar sågs av totalt 1 711 722 åskådare, vilket gav ett snitt på 7 132 åskådare per match.

Klytjkobröderna har tillsammans gått 113 matcher som proffs i sina karriärer. Jag vet inte hur många fler än en miljon som totalsiffran stannade på efter Hamburg men räknar vi på miljonen har Klytjko i snitt lockat 8 850 åskådare till sina galor. Som oftast har arrangerats i betydligt mindre arenor än vad flera av våra svenska fotbollsarenor är och som under en inledningsperiod inte var speciellt attraktiva matcher för den breda publiken.

Lägger vi till tv-sändningarna utklassar Klytjko vår svenska klubbfotboll och hamnar ganska högt upp på listan över mest lukrativa idrottsarrangemang i världen. Och då är det så klart väldigt tacksamt för de två att de inte bara boxas själva, utan faktiskt står för allt i samband med sina matcher och därmed också hämtar hem i stort sett hela vinsten utan större avbränningar.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.