Stor chans att Sverige får VM i thaiboxning

Sverige är en världsnation när det gäller thaiboxning.  Sverige har också rykte om sig att kunna arrangera stora mästerskap. Nu finns chansen att våra duktiga thaiboxare kan få gå ett VM på hemmaplan.

I dag samlades en delegation i Jönköping för att presentera Sveriges förslag på VM i thaiboxning 2016. Generalsekreteraren för det Internationella Thaiboxningsförbundet (IFMA) Stephan Fox är med i Jönköping.

– Det är det mest solida förslag Sverige någonsin lämnat till oss och detta är också en av de starkaste kandidaterna till att få mästerskapet, säger han till budokampsport.se.

Sverige fightas om mästerskapet med bland andra Hong-Kong, Macau och Kazakstan.
– Det är ett bra förslag som Sverige skickat, enligt min personliga uppfattning är det den bästa ansökan vi någonsin fått från Sverige och jag tycker Sverige är en av de starkaste kandidaterna.
Stephan Fox framhåller också att Sverige är en stornation inom thaiboxning.
– Sverige är en av de äldsta medlemsnationerna vi har och dessutom har svensk thaiboxning alltid varit stark. Förr med namn som Martin Holm och Jörgen Kruth, men numera är Sverige ett av de bästa länderna i världen på damsidan, säger Stephan Fox till budokampsort.se.

Stephan Fox kommer efter besöket i Sverige att rapportera till IFMA:s styrelse som sedan kommer att ta beslutet var VM 2016 tillslut hamnar. Under kvällen kommer delegationen att besöka den tilltänkta VM-arenan, Kinnarps Arena, när HV71 tar emot Djurgården i SHL.

Nu håller vi tummarna …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.