Kritik mot att Laurén nominerades till Jerringpriset: ”Jävligt lågt”

Proffsboxaren Mikaela Laurén är glad över att ha nominerats  till Jerringpriset på Idrottsgalan.

Men alla gör inte vågen.

TV-kommentatorn Roberto Vacchi protesterar mot nomineringen på grund av boxningsstjärnans dopningsbrott.

– Att fortfarande döma en människa för något som hände för tio år sedan tycker jag är jävligt låg, säger Laurén till Sportbladet.

Mikaela Laurén tog i november den tyngsta VM-titeln, WBC-bältet, i lätt mellanvikt efter segern över tio tuffa ronder mot Aleksandra Magdziak Lopes. Segern har nu även fått Idrottsgalan att för första gången uppmärksamma boxningsstjärnan.

38-åringen är en av 13 nominerade till galans kanske finaste pris, Jerringpriset.

– Det känns jättekul, som en riktig ära. Man känner sig erkänd som idrottare på något vis. Att konkurrera med Zlatan (Ibrahimovic), (Charlotte) Kalla, Sarah Sjöström känns lite tufft, det är inga dåliga idrottare om man säger så, men det känns som en ära bara att vara med. Man känner sig erkänd, säger Laurén till Sportbladet.

Samtidigt skriver Eurosports folkkäre kommentator Roberto Vacchi på sin blogg att han tycker att Laurén borde diskvalificerats från kandidaterna.

”Varför jag tar upp detta nu är för att jag finner det märkligt att det inte nämnts med ett endaste ord i media om Mikaela Lauréns nominering till Jerringpriset trots att hon tidigare blivit dömd (fängelsedom) och straffad för grovt dopningsbrott. Ganska länge sen men ändå”, skriver Vacchi och fortsätter senare:

”Att bli nominerad till ett pris som Jerringpriset borde hon däremot aldrig fått chansen till. På ett sätt önskar jag faktiskt att hon tilldelas priset. Det borde i alla fall sätta igång en diskussion i ämnet. För det behövs.”

Mikaela Laurén greps 2005 för att ha förvarat anabola steroider och dömdes till ett år och två månaders fängelse för grovt dopningsbrott samt vapenbrott.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.