Erik Skoglund går karriärens tuffaste match

10338721_798625070196839_750794154065125919_nErik Skoglund är Sveriges främste proffsboxare. Han är obesegrad efter 21 matcher. Lördagen den 13 december, i danska Albertslund, går han karriärens tuffaste match. Då möter han världsboxaren Glen Johnson, 45.

Skoglund säger till Mr Ringside:

”Formen är god och jag har tillbringat de senaste 5 veckorna på träningsläger i Berlin. Inför den här matchen har jag tränat mycket under ledning av Sebastian Sylvester, då Karsten varit mycket i Schwerin och förberett Jürgen Brähmer för VM fight den 6/12. Att träna med Sebastian har varit inspirerande och utvecklande och det känns som att vi har fått till ett bra samarbete som visat sig under sparringen.

Angående Johnson tycker jag att han är en fantastisk boxare som uträttat stordåd i boxningsringen under många år. Även om han kanske är mest känd för att ha knockat Roy Jones Jr med en kraftfull, välplacerad högerträff, anser jag att Johnson är mer en väl skolad boxare med bra försvar och tålamod, än en så kallad puncher.

Johnsons långa karriär har resulterat i 54 vinster 19 förluster och två oavgjorda matcher. Hans förluster är väl spridda sedan hans första nederlag mot Bernard Hopkins 1997 och Glen Johnson har gång på gång tagit sig tillbaka till världstoppen.

Jag ser fram emot en spännande match och att boxas med en levande legendar.”

Vinner Skoglund över Glenn Johnson (54-19-2) tar han ett jättekliv mot en stor VM-fight.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.