Klara-Fina Holm Westerlind om sitt tuffa år

10378002_10152849930133211_2810271457872379563_n

Skador och sjukdom är varje elitidrottares gissel. Just skador och sjukdomar har förföljt Klara-Fina Holm Westerlind under 2014. Ändå lyckades hon ta en bronsmedalj på EM.

För Mr Ringside berättar 18-åriga Klara-Fina här om sitt tuffa 2014.

”Mitt 2014 började tufft, bröt näsan och missade Golden Girl. Kämpade på, laddade för nordiska som blev inställt.

Ställde om igen, men blev dock tvungen att byta tränare i april. Fortsatte på BK Örnen men tränade för Meseret. Var deppig men bytet kändes bra. Lyckades dock få en fraktur i näsan.Blev inga tävlingar i Sverige, men det var nog bara bra då jag rent psykiskt hade det tufft. Hade haft en vätskefylld armbåge, en trasig näsa, stressfraktur i foten och jag började även bli övertränad under våren/tidigt på sommaren. Men allt kändes bra med Meseret och vi körde på. Målet var EM i Assisi.Åkte på träningsläger hos Agnes i Värnamo inför EM,men först åkte vi iväg med landslaget till Serbien. Både jag och Agnes Alexiusson presterade bra på den tävlingen. Vi fick med oss ett guld och ett silver hem.Vi laddade om i några dagar efter Serbien för att sedan åka vidare mot Italien och EM.Inledde turneringen bra med en stabil och övertygande seger mot Ungern. Åkte dessvärre ut mot duktiga Amy Broadhurst från Irland och fick därmed nöja mig med ett brons. Agnes däremot briljerade och tog med sig ännu ett EM-guld hem och pris för bästa boxare.Efter EM kändes det tungt igen. Började få riktigt ont i handen och kunde inte slå. Men jag tog lite ledigt efter EM innan det var dags för landslagsläger på Bosön.

På Bosön sa kroppen ifrån rejält. Hade inte lyssnat på min kropp under året. Hade under en period feber ungefär en gång i veckan. Så på Bosön kraschade jag. Fick hög feber och den höll i sig i en månad.

Efter det kändes det ännu tyngre. Hade ont i handen och kände mig aldrig helt frisk. Bestämde mig då för att ta en paus. Vila från träning och tävling. Och det var nog ett bra beslut. Kroppen min var rätt trasig.

Handen spökar fortfarande, får resultatet från MR’en på torsdag. Förhoppningsvis går den att fixa.

Målet 2015 är att ta mig tillbaks om handen tillåter det, och i sådana fall ta mig upp på toppen.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.