Debutanten Madelene Ahlgren om kärleken till boxningen

10836462_10153340673691102_708231011_n

För det mesta skriver vi  om stjärnor som på ett eller annat sätt sprider glans åt Sverige vid de stora mästerskapen.  Men det finns en värld utanför storstjärnorna.  Lördag gör en vän till mig, Madelene Ahlgren, debut i boxningsringen. Hon gör det vid fyllda 30.

Jag bad Madelene  att sätta ord på sina känslor så här dagen före debuten.

”Jag har tränat i cirka ett och ett halv år och jag har älskat boxning från första stund. Vi är en enda stor familj i Höllviken och alla stöttar varandra oavsett vilken nivå man är på.

Fotboll som jag hållit på med i 25 år går absolut inte att jämföra. Nu gör jag något för min egen skull. Jag började på motionsträningarna, sedan blev jag tränare och började hålla pass, sedan kände jag att jag ville lära mig mer om boxning, gick in och började träna med matchboxarna. Det  har jag gjort sedan i somras och på den vägen är det.

Jag har klubbkompisar och tränare som tror på mig och då växer man och jag tränar ju självklart med de bästa man kan tänka sig. Efter att mina klubbkompisar tyckte att jag skulle prova på och gå en match så tog jag beslutet att det var bara och köra. Vem vet, man kanske hade ångrat sig om man inte hade gått upp. Höllvikens Boxningsklubb är väldigt speciell och betyder så mycket för mig. Dels alla medlemmar, dels givetvis alla ledare som kompletterar varandra.”

På frågan, känns det nervöst? säger Madelene:
”Mmm en aning. Men fokuserar på mig själv och det jag är bra på”.

Mr Ringside önskar den här goa tjejen lycka till i debuten vid diplomtävlingarna i Höllviken.

En debut är alltid något speciellt …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.