Lina Akhtar Länsberg: ”2015 kommer bli det bästa MMA-året hittills”

10846165_821594794566533_1014349487539450180_nLina Akhtar Länsberg är en av Sveriges främsta kampsportare. Hon har otroligt många och tunga meriter i thaiboxning. Numera satsar hon mest på MMA och hoppas i den sporten kunna fira stora trumfer. Mr Ringside bad Lina om en syn på 2014 och en titt i kristallkulan.
Här är hennes rapport:

”2014 … året har helt klart varit ett år bättre än året innan. 2013 var fullt av inställda matcher där motståndare tycktes hoppa av dagarna innan match på löpande band. Högst frustrerande. Matcherfarenhet inom MMA, och ett record som visar den erfarenheten är liksom av ett mycket högt värde och 2013 gav mig ju knappast det.

2014 har varit bättre. Inte perfekt men långt bättre. I slutet av mars 2014 gick jag min första match för året och min första match för Cage Warriors. Jag mötte Emma Delaney som kan marken helt ok, men som inte är någon höjdare annars.

Jag visste innan att det var en enormt viktig match både eftersom det som händer i Cage Warriors syns ordentligt, och för att Emma var en motståndare jag bara var tvungen att vinna över. Det gjorde att jag fick lite lätt panik i mitten av första ronden då jag fick försvara en inte speciellt jobbig giljotin som på något konstigt sätt fick ett nervcentra i axeln att gå sönder (observera att jag inte kan läkartermer).

Det är ett hett tips att INTE dra på sig nåt sånt mitt i en MMA-match. Mycket otrevligt. Plötsligt försvann nämligen all förmåga att kontrollera min höger arm. När jag ville att den skulle slå viftade den istället lite okontrollerat. I andra ronden hörde jag flera av mina träningskamrater, däribland Teuta Cuni skrika ”slå din höger” medan jag tänkte ”håll käften med er, min höger är död ju!”. Istället för det stående game jag hade planerat fick jag hålla. Hålla och armbåga matchen igenom. Jag kunde inte producera någon som helst kraft i ground and poundet (tack och lov att armbågar var tillåtet), men lyckades ändå avsluta matchen.Min andra match för året var tänkt att gå på Cage Warriors gala i Sverige. Uppenbarligen var det andra som ville hinna före med unified rules i Sverige varpå Cage Warriors blev nekade av SMMAF och fick flytta galan till Jordanien.

Där mötte jag tidigare TUF deltagaren Laura Howarth. Hon var då obesegrad och hade senast vunnit över en mycket välmeriterad thaiboxare, Amanda Kelly. Matchen mot Laura kändes precis som jag vill att en match ska kännas. Mentalt var jag precis där jag ska vara. Det enda tråkiga var att jag knappt hann komma igång då Laura valde att inte komma in efter första ronden. Jag vann på TKO.

Tyvärr hann jag inte med nån mer match under året eftersom jag drog på mig en knäskada. Nu är knät så gott som helt läkt igen, och efter årsskiftet drar jag igång med hundraprocentig träning igen.

2015 kommer helt klart bli det bästa MMA-året hittills. Cage Warriors finns kvar och jag har fler matcher att göra där. Utöver detta finns det vissa förfrågningar och planer som jag inte kan berätta om i nuläget, men som gör att jag ser fram emot året otroligt mycket. Min vardag förändras också ytterligare och ganska mycket mer tid ges till träning. Jag ser fram emot det, mycket!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.