Maria Lindberg om längtan efter att få möta Mikaela Laurén

Maria Lindberg väntar på en match mot Mikaela Laurén. En svenskmatch som kittlar intresset hos boxningsälskarna. Foto: Kent Hansson

Maria Lindberg väntar på en match mot Mikaela Laurén. En svenskmatch som kittlar intresset hos boxningsälskarna. Foto: Kent Hansson

Maria Lindberg försvarade i lördags sina tre VM-titlar. Nu laddar hon om för nya utmaningar. På önskelistan står en match mot Mikaela Laurén.

– Jag vet vem som är den bästa av oss båda. Det enda rätta är att vi möts för att reda ut frågan, säger Maria Lindberg.

Världsmästaren för organisationerna WIBF, WIBA och GBU, säger vidare till Mr Ringside:

”Matchen jag gick i lördags var inte en match som stod på min önskelista direkt.

Mirjana Vujic själv hävdade efter vår förra match att hon absolut kunde slå mig om hon bara fick en ärlig chans. Team Vujic hade protesterat emot det förra domslutet och att möta henne en andra gång var något jag var tvungen att göra för att visa att det faktiskt är klasskillnad på oss båda.

Jag hade bestämt mig för att gå ut lite lugnare i denna matchen. Jag ville boxa fler ronder än senast, då det bara blev en rond. Samtidigt som jag ville visa publiken, promotorn och Vujic själv vilken nivå min boxning håller. Jag kunde leka med Vujic i ringen och jag kunde själv bestämma när jag lekt klart för att då ”göra slut” på matchen. I fjärde ronden tyckte jag att det räckte och gjorde då slut på Vujics lidande.

Jag är övertygad om att jag nu visat min överlägsenhet och en del av min kapacitet i ringen och förhoppningsvis kan vi nu rikta in oss på starkare motståndare. För att kunna visa min fulla kapacitet behöver jag motståndare som ger mig en riktig utmaning i ringen.

Nu tänker jag fira jul och nyår i lugn och ro i Sverige för att sedan sikta in mig på ett starkt och framgångsrikt 2015. Jag har ett par mål framöver. Att få möta Cecilia Braekhus är konstant ett mål för mig, men eftersom jag inte vet om och i så fall när det kan bli aktuellt så har jag samtidigt andra mål som jag arbetar för att uppnå. Ett av dem är så klart att möta alla i min egen viktklass.

Just nu har vi två ”världsmästarinnor” i lätt mellanvikt i Sverige. Jag själv och Mikaela Lauren. Jag vet vem jag anser vara den bästa utav oss båda, men jag tycker inte om när saker är oklart. Finns det någon som tvivlar på vem av oss som är den riktiga världsmästarinnan så är det enda rätta att vi möts för att en gång för alla reda ut den frågan. Ett sådant möte borde vara högintressant för svensk boxning.”

Vi kan hålla med Maria om att en fight mellan henne och Mikaela Laurén onekligen hade varit en kittlande historia. Men Mikaela Lurén har tidigt avböjt en sådan fight. Men trash talk är som bekant en del av spelet inom proffsboxningen. Ibland går det att tjata till sig en match. Vi lär få återkomma i ämnet …

 

En kommentar till “Maria Lindberg om längtan efter att få möta Mikaela Laurén”

  1. mike
    22 december 2014 kl 06:53 #

    Ja ! jag tycker att Mikaela har fått mycket uppmärksamhet , fast det finss ”folk” som har boxat mycket längre ochär bättre än henne……..låt dom mötas.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.