Ett blandat år för Jill Holmström: ”VM-silvret ska uppdateras till ett guld”

10850037_10154972881575521_5070453455622414340_n
2014 har varit ett händelserikt år för Jill Holmström. Det blev en vacker medalj i Las Vegas i MMA-VM.  Men sen kom en svår motgång på grund av en trafikolycka.
Här berättar Jill för Mr Ringside om sitt år:
”VM-silvret i Las Vegas var årets höjdpunkt för min del. Jag älskade uppladdningen, spänningen att vara på ett världsmästerskap, att fightas samt den kick som det gav. Ren magi och jag längtar till nästa gång!Några veckor efter hemkomsten sparrade jag och några andra landslagsfighters på Pancrase gym. Vi gick loss på varandra med riktigt bra ronder och formen var på topp. Tyvärr kan allting ändras i ett ögonblick och senare den dagen bröt jag nyckelbenet i en trafikolycka.Två frakturer som resulterade i en operation åtta dagar senare, så nu är jag förstärkt med en metallplatta och sju skruvar.

Att gå från en fightingdos på flera timmar om dagen och ”aktiv vila” resten av tiden med exempelvis slackline, acro-yoga och huvudhopp från badbryggan till att vara nerdrogad på morfinpreparat var ett hårt avbrott från drömlivet.

Istället för att ligga hemma och tycka synd om mig själv bestämde jag och min coach Majid Adharpour att vi skulle utnyttja rehabtiden till att träna mentalt och utveckla mig med hjälp av tankens kraft. Vi pratade oss igenom olika scenarion, studerade matcher och jag spenderade mycket tid i träningslokalen och körde de få moment som jag kunde. En bra tränare finns där både i med- och motgång och jag har haft fullt stöd.

Nästan direkt efter operationen drog jag silvertejp runt armen så jag kunde träna. Körde exempelvis enarmsmarklyft, overheadsquat med stången i en arm och en otroligt massa utfall samt övade sparkar och fotarbete. Ingenting blir nämligen bättre av att ligga hemma och tycka synd om sigsjälv.

Samtidigt fick jag enormt bra behandlingar, rörlighetsövningar och stabilitetsträning av min kiropraktikor Malin på Hammarby Sjöstadskiropraktik. Vilket jag har följt till punkt och pricka.

Huvudmålsättning som jag vill förverkliga 2015 är att mitt VM-silver ska uppdateras till ett guld. Denna målsättning hjälpte mig att stiga upp ur sängen även under de tyngsta av dagar. Jag trivs som bäst när jag jagar konkreta mål så jag har strukturerat upp för mig motiverande delmål. Ett av dem var att vinna grappling-SM 2014.

Veckan innan SM röntgades jag och frakturen var, enligt läkaren, läkt till 90% och han tyckte verkligen inte att jag skulle tävla. Personligen tyckte jag annorlunda och 21 veckor efter kraschen, med hjälp av en sidechoke, vann jag finalen. Helt utan smärta. Lycka!

Jill-Holmström

Glatt anlete – trots operationen som väntar.

Nu befinner jag mig i Trelleborg för jul- och nyårsfirande och då passar jag på att träna med proffsfightern Lina Länsberg på Malmö Muaythai och lyfter på Trelleborgs tyngdlyftningsklubb, TABK. Har precis påbörjat ett styrkeupplägg gjort av styrkefenomenet Jenny Adolfsson. Så uppbyggnadssäsongen inför nästa år är i full gång…

Under 2015 kommer jag satsa på att bli en ännu tekniskare fighter med hjälp av mina världsklass-coacher Majid, Omar och Altan på Pancrase gym. Kommer lägga stort fokus på att utveckla mitt stående game och synka det till min brottning. 2015 ska bli året där jag går många matcher.”

Mr Ringside önskar Jill lycka till 2015.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.