2015 blir ett fantastiskt kampsportsår

Snart är 2014 över och vi skålar in ett nytt år med allt vad det innebär av förväntningar och förhoppningar.

Mr Ringside ör övertygad om att 2015 blir ett fantastiskt år för svensk kampsport.

Det är helt enkelt hur mycket som helst på gång!

The Mauler är redo för en ny jättefight i jakten på titeln i lät tungvikt. Foto: stefan Alfelt

The Mauler är redo för en ny jättefight i jakten på titeln i lätt tungvikt. Foto: stefan Alfelt

Året rivstartar med vad som kan bli en av svensk idrotts häftigaste upplevelser på väldigt länge när Sveriges MMA-superstjärna Alexander ”The Mauler” Gustafsson möter Anthony ”Rumble” Johnson i Tele2 arena i Stockholm 24 januari med förmodad matchstart vid tretiden på natten. Förhoppningsvis inför drygt 30 000 åskådare. En match som kan bli en fantastisk upplevelse.

På boxningsfronten handlar det inte om det blir någon titelmatch utan snarare om hur många det blir.

Vi har Erik Skoglund som i etablerat sig i toppen på alla stora organisationers rankinglistor i lätt tungvikt och även om han fortfarande är väldigt ung agerar han otroligt moget i ringen. Mr Ringside ser helst att han fortsätter att utvecklas mot ett stegrande motstånd men själv konstaterar Erik att han varit proffs i fem år och aldrig förlorat. Tålamod är inte alltid enkelt att ha när man är bra.

Skoglund-avvärjer

Erik Skoglund har avvärjt alla hinder på vägen i sin extremt framgångsrika proffskarriär med en imponerande behärskad offensiv och defensiv. Ett fantastiskt boxarämne som kommer att få en titelmatch snart. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Laurén kommer förmodligen att boxas i USA och har sen ett jätteläge att få drömmatchen mot Cecilia Braekhus när proffsboxningen släpps fri i Norge. När Braekhus får försvara alla sina titlar i hemlandet blir det en enorm happening och det inte är inte alls omöjligt att Mikaela kan bli motståndaren.

De båda har mötts en gång och då var Mikaela chanslös men det var också hennes sjätte match efter att ha startat sent som en ren nybörjare. I dag är Mikaela Lauren en erfaren boxare och ett av få namn som kittlar som motståndare till den suveräna norska mästarinnan.

Cecilia Braekhus är världens absolut bästa kvinnliga boxare men hon behöver motståndare som kittlar och då är Mikaela Laurén ett allternativ. Foto: Stefan Alfelt

Cecilia Braekhus är världens absolut bästa kvinnliga boxare men hon behöver motståndare som kittlar och då är Mikaela Laurén ett allternativ. Foto: Stefan Alfelt

Frånsett att Mikaela Laurén ska försvara sin titel så är nog det säkraste tipset inför 2015 att Klara Svensson får en riktigt intressant titelmatch. The Swedish Princess marknadsför hennes tyska stall Sauerland  henne som och själv satsar hon hårt på att bli ett absolut  toppnamn i boxningsvärlden. Sauerland har bland annat skickat henne till såväl Mexiko som Las Vegas för att hon skulle frottera sig med den riktiga boxningsadeln och bli känd för alla som gäller i branschen.

Klara har tagit enorma steg framåt som boxare i sina senaste matcher och är absolut att räkna med i världens yppersta elit numera. Hon kommer att få sin chans och Mr Ringside tippar att hon tar den.

Klara Svensson har utvecklats enormt och kommer att få en stor titelmatch 2015. Foto: Stefan Alfelt

Klara Svensson har utvecklats enormt och kommer att få en stor titelmatch 2015. Foto: Stefan Alfelt

Andra som förmodligen inte får titelmatcher redan i år men som definitivt är på väg dit är entertainern Oscar Ahlin som nu klokt nog också väljer att försvara sig, Anthony Yigit som jobbar på att skaffa sig knockoutslaget som är det enda som saknats i hans annars så breda repetoar och Otto Wallin som jobbar så bra i ringen och har många år framför sig att utveckla sin talang till fulländning.

Oscar Ahlin vill underhålla men har insett att han också måste försvara sig effektivare för att nå toppen. Foto: Stefan Alfelt

Oscar Ahlin vill underhålla men har insett att han också måste försvara sig effektivare för att nå toppen. Foto: Stefan Alfelt

Yigit-jagar

Anthony Yigit har så enormt mycket boxning i sig. Kan han bara få till lite fler knockouter finns ingen gräns för hans utveckling. Foto: Stefan Alfelt

Under dessa stora finns en rad andra lovande svenska kampsportare såväl i proffsvärlden som i amatörernas stora mästerskapsrike. På proffsboxningssidan kan Adrian”Gäddan” Granat när som helst få sitt stora genombrott, bara hans händer håller.

Maria Lindberg får förhoppningsvis utdelning för sin uppoffrande satsning med någon match av dignitet. Vi har tidigare skrivit att hon är vår bäste damboxare efter sorgligt skadade Frida Wallberg och tror det fortfarande.

För svensk proffsboxning hoppas vi på att delegationen som ska bestämma längden på matcher läggs ned och att vi accepterar de regler som gäller i resten av världen. Att boxas i tre minuter behöver inte vara ofarligare än att göra det i 36 minuter. Vad säkerheten handlar om är noggranna läkarundersökningar och uppföljningar av vad som verkligen hänt i matcher och inte papperskonstruktioner om antal minuter.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.