Jodå, Alex – Jones imponerade!

Alexander Gustafsson blev inte imponerad av Jon Jones insats mot Daniel Cormier. Foto: Stefan Alfelt

Alexander Gustafsson blev inte imponerad av Jon Jones insats mot Daniel Cormier. Foto: Stefan Alfelt

”Jon ”Bones” Jones, I am not impressed by your performance!”

Skrev Alexander Gustafsson på Facebook efter Jones poängseger över Daniel Cormier i natt.

Det hör till att The Mauler ska dissa sin drömmotståndare i väntan på en returfajt, men visst imponerade mästaren Jones.

Inte inledningsvis i matchen då Cormier flera gånger fick in en ganska tung höger uppercut men ju längre matchen gick desto tydligare blev det vem av de två som är den bättre fajtern. Efter 15 raka segrar förlorade Cormier för första gången, knappt men klart.

Den förre olympiske brottaren Cormier hade aldrig tidigare blivit neddragen i en oktagon men Jones fick ner honom tre gånger. I fjärde ronden lyfte Jones upp sin motståndare två gånger och dunkade honom i golvet. Det var oerhört imponerande.

Lika imponerande var sättet som Jones tog sig upp direkt när Cormier fick till ett par riktigt fina grepp som borde resulterat i att Jones hamnade i underläge på golvet. Fortfarande är det bara Alexander Gustafsson som har lyckats dra ner Jones på riktigt.

Jag kan hålla med Gustafsson om att Jones inte imponerade rakt igenom alla matchens fem ronder. Han tog ganska många slag i ansiktet och han fick inte in sina fantasifulla hoppattacker, men när det kom till de avgörande detaljerna var Jon Jones skarpare än sin motståndare.

Att Jones försvarade sin mästartitel i lätt tungvikt var naturligtvis det bästa som kunde hända inför Alexanders kommande tuffa match mot Anthony ”Rumble” Johnson i Tele2 Arena 24 januari. Vinner Alex blir det med stor sannolikhet en revanschmatch mot Jones om UFC-titeln.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.