Jon Jones lägger in sig på behandlingshem

Jon Jones vrålar ut sin glädje eller vad det nu var efter att han konstaterats ha klarat viktgränsen med två hekto. Samma marginal som för Gustafsson. Foto: Stefan Alfelt

Jon Jones har ertappats med spår av kokain i kroppen. Nu är en match mot honom ännu längre bort för Alexander Gustafsson. Foto: Stefan Alfelt

Jon Jones testade i början av december positivt för kokain och erkänner nu att han har ett drogproblem.

Därmed är supermatchen mellan världens högst rankade UFC-fajter och Alexander Gustafsson än en gång långt borta.

Jones testade positivt för bensoylekgonin, ett ämne som ingår i kokain, 4 december men blev inte avstängd eftersom ämnet inte är förbjudet annat än i samband med tävling.

Med allra största sannolikhet berodde spåren på festknarkande, vilket också Jones nu erkänt och självmant tänker lägga in sig på behandlingshem för sitt problem.

– Med min familjs stöd i ryggen har jag lagt in mig själv på ett behandlingshem. Jag vill be om ursäkt till min fästmö, till mina barn, till min mamma och pappa och till mina bröder för misstaget jag begått, skriver stjärnan och fortsätter:

– Jag vill också be om ursäkt till organisationen UFC, till mina tränare, mina sponsorer och speciellt till mina fans. Jag tar den här behandlingen väldigt seriöst. Därför ber jag er nu om att lämna mig och min familj i fred.

När Jones kan vara tillbaka är väldigt svårtippat och därmed är det inte alls säkert att Alexander Gustafsson får sin efterlängtade retur även om han besegrar Anthony Johnson i Stockholm natten den 24 januari.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.