Elli Maria Ekström om den tuffa satsningen i Thailand: ”Ett drömliv”

10933280_10152769893859735_2047299598_n

Elli Maria Ekström från Göteborg drog till Thailand för att bli en bättre thaiboxare.  21-åriga Elli har också fått sitt lystmäte tillgodosett vad det gäller antalet matcher. Hittills har det blivit 25 matcher. Många av fighterna har hon gått med kort varsel.

Här lämnar Elli en rapport om det ”ljuva livet” i Koh Samoi, Thailand. 

”Jag har bott i Thailand och försörjt mig på thaiboxning i ett år och fyra månader nu. Mina dagar består utav träning, vila och mer träning. Ett drömliv säger många. Det är det också svarar jag.

Jag har hunnit med ungefär 25 matcher hittills. Majoriteten av matcherna har jag gått i Phetchbuncha Samui Stadium, men jag har även gått match vid tempel och på fastlandet i Nakorn Si-thammarat. Jag har också gått en match i Ratchaburi som tv-sändes på thailändska tv 7. Det var dock klassisk boxning, inte thaiboxning.
Många frågar om mitt record (ungefär 16-8-0), hur många matcher jag vunnit och hur många jag förlorat. Jag brukar inte gilla att svara på frågan då matchning här inte är samma sak som i Europa.

Hemma förbereder man sig i veckor och ser till att alla förutsättningar är optimala. Här är en fight bara en fight, det spelar ingen roll om du vinner eller förlorar, och därför är det inte lika noga med till exempel vikt. Jag har kommit till ringen och upptäckt att min motsåndare för kvällen är tio kilo tyngre. Jag har också gått matcher sjuk och med diverse andra skavanker. Jag har tagit matcher med en dags varsel. För mig är inte målet att vinna ett visst antal matcher, utan att bli så trygg i min thaiboxning att jag kan fightas under kassa förutsättningar och ändå göra bra ifrån mig. Att alltid kunna säga ja till en fight. För mig är själva fighten viktigare än vinst eller förlust.
Just nu vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar. Kroppen tar så klart mycket stryk av att fightas som jag gör och vi får se hur länge den håller. Jag hade gärna velat ställa upp i SM men känner mig inte redo att åka hem än. På en thaiboxarlön kan man dessvärre inte åka till Sverige när man vill. Nästa år däremot, då får ni se upp därhemma, då kommer jag definitivt satsa fullt för ett SM-guld”.

Senaste matchen gick jag mot mot Namfon och det blev en TKO i tredje ronden. Detta var min första match efter att ha dragits med denguefeber, så det var skönt att gå in och inte lämna något till domarna.”

Mr Ringside önskar den här ambitiösa tjejen lycka till i sin satsning mot den översta toppen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.