Latifah Soliman om livet i Thailand: ”Jag andades thaiboxning och älskade det”

10913439_10203540927619882_1587834158_n

Det blev kärlek vid första ögonkastet när Latifah Soliman testade thaiboxning för första gången.  Kärleken till thaiboxningen förde också Latifah till Thailand. Men tro inte att det är någon semesterresa som den här tjejen är ute på.  Det handlar i stället om blod, svett och tårar. Men satsningen har gett resultat.

Latifah lämnar den här rapporten till Mr Ringside:

”Min resa och utveckling inom thaiboxningen har gått oväntat fort. För ca 1,5 år sedan provade jag mitt första pass på Tumba Muay Thai och jag blev förälskad, jag kände att sporten verkligen var för mig och jag bestämde mig snabbt att jag skulle kämpa och bli så bra som möjligt. Efter ett par månader åkte jag till Thailand, vilket i många år varit min dröm. När jag väl kom dit i mars började det bra, riktigt bra träning i  mitt andra hem i Thailand, Sitjaopho Muay Thai, jag gick min första fullkontaktsmatch och vann på knock.

Sedan åkte jag vidare till Koh Phangan och tränade på Diamond Muay Thai. Jag hade otur att vara skadad de sista fem veckorna, jag var sjuk, riktigt sjuk under nästan hela resan men fick lite träning i alla fall och erfarenhet. Levde precis som thailändarna, bodde på gymmet, åt på gymmet med de andra , andades helt enkelt thaiboxning och jag älskade det.
När jag kom tillbaka till Sverige, vilket var väldigt tungt för mig, hade jag redan bestämt att jag skulle tillbaka. Jag stannade hemma i Sverige i ca fyra månader och kom tillbaka i september och bor nu här i Hua Hin. Jag tränar på Sitjaopho, bor tillsammans med min thaikille, jobbar lite som tränare och går matcher. När jag kom hit ville jag matcha så mycket jag kunde. Det började med att jag gick match varje vecka i fyra veckor, sedan började mina skenben säga ifrån men jag som är så otroligt envis kämpade på ändå. Jag grät inombords under matcherna men bet hårt i munskyddet.
Min tid här har även gett mig möjligheten att åka till Kina, där jag hunnit gå två k1 matcher. K1 har dock inte lika stor plats i hjärtat som thaiboxning, men det är bra erfarenhet. Nästa match förväntas vara 6 februari i Kina, men jag har lovat att lyssna på min tränare Phet-to Sitjaopho att vila. Han tycker att jag borde lyssna mer på min kropp och jag är otroligt tacksam och lyssnar på honom givetvis, då man inte kan vara mer lyckligt lottad än att ha en legend som tränare som bryr sig om en.
Mitt mål är att vila upp mig och träna hårdare och som jag alltid sagt, så vill jag möta en tjej här i Thailand som är nr 1 här just nu.
Den här resan har gått så otroligt fort och kan inte riktigt förstå själv vilka bra erbjudanden jag får. Flera gym vill sponsra mig och ge bra matcher till mig, fick frågan att gå titel match i channel 7, får matcher i Kina.. Ja tacksamheten för allt detta är obeskrivlig, men måste även säga att all tid, slit, pengar, tårar och blod jag lagt ner på detta har gett resultat. Jag hoppas på att 2015 blir ett bra fighting år.
Tack till alla som stöttat mig, och till er som är oroliga och tror jag kommer bli ful när/om jag får cuts i ansiktet så lever man bara en gång. Så länge man blir lycklig av det man gör så spelar inte utseendet någon roll längre haha. Skämt och sido.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.