Mikaela Persson: ”Jag älskar utmaningar”

10921719_10153061180398556_1867561396_n

Det sa klick direkt redan vid det första träningspasset för Mikaela Persson. Därefter började hon en thaiboxningsresa som bland annat har inneburit fyra månader i Thailand.

Nästa helg går hon i elden vid SM i Örebro.
Här kommer en rapport till Mr Ringside från en tjej som älskar utmaningar.
”För snart tre och ett halvt år sedan startade min thaiboxningsresa i hemstaden Halmstad. Redan efter första passet var det ren och skär kärlek till sporten och som fd. fotbollsspelare var detta ett stort steg utanför min comfortzone gällande träningsformer men om det är någonting jag älskar så är det utmaningar.
Lyckligt lottad som jag var tränade och tävlade min pojkvän i thaiboxning och jag måste ge honom en eloge för att han stod ut med mig när jag mer eller mindre tjatade hål i huvudet på honom att han skulle hålla mits för mig allt från klockan fem på morgonen till halv tolv på kvällen.Ett år efter start var det dags för första tävlingen och sedan dess har det rullat på. Som många andra bestämde jag mig tidigt för att jag vill åka till Thailand. Sagt och gjort, förra hösten spenderades fyra månader i Hua Hin,  både tränandes och tävlandes. Tre matcher, tre vinster och en massa erfarenheter tog jag med mig i bagaget hem.Hann inte ta många andetag efter hemkomsten innan det var dietdags inför mitt första SM-kval som tog slut i semifinalen mot Linnea Larsson från Varberg. Under mina två tävlingsår har jag allt som allt gått 17 matcher i allt från -57 kg till -67 kg.I dagsläget är jag bosatt i Göteborg för studier och tävlar för Göteborgs MT (Lejonkulan) där jag storm trivs både med klubbkamrater och tränare.

Närmast är det fokus på SM-kvalet som tar plats i Örebro nästa helg och vad som händer efter det återstår att se”.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.