Erik Skoglund borta ett halvår

Skoglund--185

Erik Skoglund tvingas till operation och rehab efter det i ett halvår. Foto: Stefan Alfelt

På torsdag opereras Erik Skoglund för diskbråck. Det innebär att Sveriges bäste boxare får vänta minst ett halvår innan han kan gå nästa match.

– Ett sådant här break är ju inte kul alls. Men samtidigt är ett halvår inte så lång tid för en ung boxare som redan är på den här nivån, säger Erik till Södermanlands Nyheter

Skoglund har haft problem med ryggont en längre tid men har hoppats att det skulle vara något övergående. När det onda i stället för att försvinna förvärrades sökte han till Sofiahemmet i Stockholm för undersökning av kirurgen och specialisten Gunnar Nyberg.

– Jag hade ett val att göra; alternativet var att vila helt i tre månader för att se om det läkte ut av sig själv. Det blir operation redan på torsdag.

Hur lång rehabtiden går inte att säga på förhand.

– Det beror ju dels på om operationen går så bra som den kan göra, dels när man kan börja rehabträna och hur bra det går. Men jag räknar inte med att gå någon match förrän tidigast i början av hösten.

– Det där får ju den fysiska statusen efter sommaren och Nisse Sauerland avgöra helt. Jag är helt inställd på att komma tillbaka i bättre fysisk form än någonsin i höst så får vi se vad som händer, säger Erik.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.