Maria Lindberg får ladda nävarna i VM-matchen i Argentina.

 

11044615_957728607619817_703578105814710087_n

Maria Lindberg,  37-årig proffsboxare från Malmö, har så här långt vunnit tre titlar (WIB,WIBF och GBU.  Nu har hon chansen att vinna en riktigt stor VM-titel. Den 16 maj möter hon argentinskan Paola Gabriela Casalinuovo, 40.  I potten ligger IBF-bältet.

– Det är en härlig utmaning som ligger framför mig, säger Maria Lindberg till Mr Ringside.

Det är sannerligen ingen dålig boxare som Maria Lindberg möter i Buenos Aires. Paola Gabriela Casalinuovo har gått 12 matcher och vunnit alla på knockout. Åtta av vinsterna har kommit redan i den första ronden.

Jag har kollat ett klipp från en av argentinskans matcher. Hon gör ett stabilt intryck, men Maria Lindberg är klassen bättre. Lindberg har haft också betydligt tuffare motstånd under sin proffskarriär. Marias enda förlust på 14 matcher kom mot världsmästaren Christina Hammer (poängförlust). En av de stora stjärnorna inom damboxningen.

Ett orosmoment finns naturligtvis när Maria går in i ringen i Buenos Aires. Hon fightas på bortaplan mot en mästare. Det ska till en övertygande insats om hon ska ro hem poängsegern.

Så Maria Lindberg gör nog klokast i att ladda nävarna rejält…

Det är i Sport-Expressen som jag i dag avslöjar Maria Lindbergs drömmatch.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.