Guldmedaljören Arvid Axelsson: ”Jag ställde mig upp och skrek ut i ren glädje”

11020337_1042842209063050_1267010855_n

Sverige fick nyligen två nya juniorvärldsmästare i jujutsu. Först vann Isabelle Vistam från Nacka guld i damernas U21-final, något som vi skrev om i ett tidigare inlägg. Även Arvid Axelsson kunde lämna Aten med en vacker medalj runt halsen. Axelsson besegrade Julian Stonjek från Tyskland i herrans U 21 -94 kilo.

Arvid säger till Mr Ringside:

”Jag har tränat hårt inför VM hemma i Jönköping på jjk samurai, där jag har tränat med klubbkamraterna, så jag var väl förberedd  inför tävlingen. Före VM kändes allt perfekt. Jag hade fått fruktansvärt bra träning och kände att jag hade gjort allt jag kunde för att förbereda mig.

Känslan av att vinna guldet är helt overklig det var ett ända stort lyckorus och jag blev så fruktansvärt glad att jag bara ställde mig upp och skrek ut i glädje när jag förstod att jag hade vunnit, haha.

Det är en av  mina stora drömmar att bli världsmästare och att det har inträffat är helt otroligt. Att vinna för mig är den bästa känslan i världen och det finns inget som slår den känslan och att jag nu vann VM-guld blir det ju bara bättre.

Om min karriär: jag började tränna för fem år sedan och då hade jag aldrig riktigt satsat på en idrott och i ju jutsun hittade jag min grej. Jag började tävla 2011 och har tävlat som senior i bjj nästan från början jag började tävla. Och 2014 blev jag uttagen till landslagstruppen och 2014 van jag U21 EM i Lund. Och guldet firade jag tillsammans med mina lagkamrater med en utgång i Aten, haha.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.