Sven Fornling inför fighten i Ystad: ”Vasst motstånd gör att man utvecklas”

11156197_983532895039388_8857192928124439461_n

I dag hade jag en lunchträff med Sven Fornling, lätt tungviktare i Armand Box Promotion. Vi snackade en hel del om den kommande galan i Ystad, om den motståndare som han då  ska möta.

– Han jag ska möta, Bujar Sejdiv, har ett bra record, fem vinster, en förlust och en oavgjord. Perfekt. Jag har bett Armand om att få vasst motstånd, på så sätt utvecklas man, säger Sven Fornling.

– Den här killen har mött och gått oavgjort mot Blas Miguel Martinez, en väldigt duktig spanjor. Så det kommer sannerligen inte bli en lätt match den 25 april. Men det förväntar jag mig heller inte.

Fornling har gått sex proffsmatcher och han har vunnit alla.

Under lunchen nämner jag för Sven att han påminner lite om Bosse Högberg. Ni som var med på 60 och 70-talet vet vad jag menar. Högberg var en fantastisk fighter, kanske den störste vi har haft i det här landet. Högberg hade en offensiv och sluggerbetonad stil. Han tog gärna ett par feta smällar för att själv få ge några.

– Ja, jag har hört en del om Högbergs tuffhet. Jag älskar också att gå framåt i ringen, men det är viktigt att jag inte tappar garden, säger Fornling.

Sven går huvudmatchen den 25 april i Surbrunnsparken, Ystad.

Det gillar han.

– Jag känner ingen press, bara förväntningar. Det ska bli fantastisk kul att få fightas i Ystad.

Tre matcher ytterligare i år är målet för Fornling.

Nästa  år hoppas han få en titelmatch.

– Det är målet, men nu är det först och främst den här matchen som gäller. Jag vet att jag måste vara hundra procent fokuserad.

Mr Ringside kommer givetvis att hårdbevaka den här härlige fightern.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.