Jones avstängning drabbar inte The Mauler

Det var då det. Nu är Jones kanske borta för alltid från buren och Alexander kan sikta in sig på VM-titeln utan att behöva jaga revansch. Foto: Stefan Alfelt

Vaknar i Las Vegas till nyheten om att UFC stänger av och strippar Jon Jones på hans titel för rödljuskörningen och smitningen från den bilolycka han orsakade under förmodad drogpåverkan.

En tragisk nyhet sett till att det är en personlig tragedi för Jon Jones mycket mer än att det får någon direkt följd för sporten MMA.

Jones har i flera år varit UFC:s stora affischnamn för sina fina matcher i oktagonen, men han har också ställt till det för sig flera gånger. Övertramp som organisationen sett genom fingrarna med. Detta är inte hans första DUI-körning (driving under the influence) och han har även testat positivt för kokain. Något som han la in sig på rehab för. I en dag …

Jon Jones har som många andra framgångsrika idrottsstjärnor förmodligen bländats av sin egen storhet så att han inte kunnat se varningstecknen. Nu blir det väldigt svårt, om ens möjligt, för honom att komma tillbaka till samma höga nivå.

För Alexander ”The Mauler” Gustafsson tycker jag inte att Jones detronisering betyder särskilt mycket. På ett vis kan det vara skönt att slippa de ständiga återblickarna till Toronto 2013. Jag anser fortfarande att Alex vann den matchen, men med tiden flagnar minnesbilderna och vi gör oftast bäst i att glömma och gå vidare.

Alexander Gustafssons fortsatta karriär ska inte byggas på ett revanschbegär. Han är fortfarande nära en titelmatch och det är det viktigaste. The Mauler ska visa att han är världens bäste lätte tungviktare oavsett vem han behöver bevisa det mot.

I Vegas har solen just stigit upp och det blir en het dag igen. På alla sätt och vis. Supermatchen på lördag dominerar stan fullständigt.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.