Gabriella Ringblom om glädje och nervositet inför VM-äventyret

11195517_10153241887084410_464106046_n-1I sommar är det MMA-VM för amatörer i Las Vegas. Gabriella Ringblom är en tjej som tänker åka till den stora spelstaden för att gräva guld. Mr Ringside bad Gabriella om en lägesrapport inför sommarens stora mästerskap.

”Just nu pågår uppladdning inför mitt andra VM i amatör-MMA, som närmar sig med stormsteg. Uppladdningen för att göra så bra matcher som möjligt och representera Sverige med värdighet. En blandad känsla bubblar i mig. Nervositet för att jag vill prestera. Spänning för att det är ett äventyr. Glädje för att jag får göra något jag älskar. Och en stor vilja. Nu är den fas som både är fysisk och psykiskt den värsta. Träningen blir tuffare och mer intensiv, och tankarna ligger hela tiden på målet. Upplägget för tillfället är att få in så många kvalitativa pass som möjligt. Ökad fysträning med styrka och konditionspass. MMA pass med drillar och teknik där jag lägger vikt på att få ihop puzzlet -från stående till marken, till avslut. Därpå mycket sparring. Två pass om dagen sex dagar i veckan.

Jag har även lagt in mer tid för psykisk träning, som är en viktig del. Mental coachning med PO Lindvall, som inledde vår första landslagsträff och som jag kommer ha individuella möten med. Vi bygger bland annat upp processmål och arbetar med keywords. Inför detta mästerskap behöver jag inte fokusera på en bantning, eftersom jag blev tilldelad en högre viktklass. Bantningen är annars en stor energibov. Kosten får i stället ge rätt energi, som sig bör. För tillfället utgår jag från en antiinflammatorisk kost. Mycket protein, grönsaker från ovan jord och nyttiga fetter. I övrigt så prioriterar jag sömn, en stöttande miljö med vänner, familj. Och försöker hinnan med lite trevligheter emellan åt för att hålla igång skrattgroparna. Resten av tiden blir det att arbeta för att tjäna in kostnaden till resan. Jag har sen tidigare några SM-titlar och ett VM-silver, men det är ett VM-guld som saknas och är målet! (Om inte MMA får sin plats i OS) Det perfekta avslutet på min amatör karriär och en grym start inför min proffsdebut. Jag vill slänga ut en hint om att svenska landslaget i amatör MMA är ungt och ännu inte tillräckligt uppmärksammat eller finansierat. Sponsorer sökes för stöttning till vår resa. ”Vegas bebe”!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.