Pållan Carlssons hälsning från Thailand: ”Man växer för varje gång”

 

11128427_10155486855180125_1464957137_n

Pållan Carlsson är ett oerhört spännande namn inom svensk thaiboxning. Just nu tränar och matchar hon i Thailand och snart väntar en fight i Kina. Pållan skickar till Mr Ringside den här hälsningen från Thailand.

”Jag kom till Thailand i början av september 2014. Först åkte jag till Hua Hin och tränade två pass om dagen på Grand Muay Thai. Det tog det inte så lång tid innan jag fick förfrågan om att gå match men jag kände mig inte redo och tackade därför nej. Men ärligt talat så var det nog min rädsla som tog över för det fanns ju självklart en vilja och önskan att jag skulle bli tillfrågad. Tanken att gå match i Thailand kändes stor och jag var rädd för att göra bort mig på sportens hemmaplan. Jag ville ära den sport som jag älskar osv, så gick tankarna. Samtidigt blev jag ju själv ledsen varje gång som jag som jag tackade nej eftersom det är just det att gå match som levandegör sporten, spänningen som ger sporten dess livsnerv. Det är det som jag vill vara en del av!

Efter det att jag lämnat Hua Hin blev mitt nästa hem Pinyo Muay Thai på Samui och när frågan kom denna gång så blev mitt svar ett snabbt känslosamt ja, innan jag ens hann tänka Jag är så glad att jag vågade säga ja för att få gå match i Thailand måste jag säga är häftigt! Jag har besannat en av mina drömmar och är glad och stolt att jag våga säga JA!!

I tisdags  gick jag min tredje match här och det är lika nervöst och kul varje gång. Min motståndare var thaitjej och var helt klart av en annan viktklass en jag själv. Många kilo tyngre än jag men mina tränarna lugnade mig med att säga ”easy fight, knock out sure”. Den meningen får man höra ofta, men jag tänker att man aldrig ska underskatta sin motståndare.

Tyvärr så tror jag att jag lyssnade lite förmycket på just orden ”easy fight” den här gången. Ringklockan ringer och det är dags för första ronden. Vanligtvis, här i Thailand, så känner man av varandra lite lätt i första ronden, men inte denna gång. Min motståndare kör på och får in ett par bra träffar med sin boxning och sparkar och jag vet att jag hann tänka ”easy fight my as”. Men jag drog det längre stråt och matchvinsten gick till mig! Jag tror att det var ett knä och slag som fick domaren att bryta i tredje ronden.

Det är ju alltid roligt att vinna, men den bästa är nog resan man gör inom sig själv. Man växer för varje gång man gör något som känns lite skrämmande. Är så glad att jag vågar säga JA. ni väntar snart mitt nästa mål som är K1-match i Kina den 26.e maj. Även detta känns nervöst och kul. vill passa på att tacka alla mina fantastiska vänner och familj därute som pekar och tror på mig när jag själv tvivlar. Ni ska bara veta hur mycket ni betyder för mig”

11256434_10155489740135125_1474520752_n

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.