Allt ljus på Badou eller safe i skuggan?

Chansartad huvudmatch i London eller säkerhetstänk på hemmaplan i Las Vegas i skuggan av en ny supermatch? Var Badou Jacks titelförsvar ska gå är inte givet. Foto: Stefan Alfelt

MGM i Las Vegas eller Wembley i London?

Säkerhet eller osäkerhet?

Mycket pengar eller otroligt mycket pengar?

Badou Jack och The Money Team har en del att fundera över några dagar till.

Badous första titelförsvar kan tydligen fortfarande bli en returmatch för Anthony Dirrell men det troligaste och mest intressanta för alla är självklart fajten mot försteutmanaren George Groves.

På fredag ska det bestämmas i Mexiko var den matchen i så fall ska gå. När jag träffade Badou Jack i Las Vegas sa han att det egentligen inte spelade honom någon roll var den går, men han har haft dåliga erfarenheter av hur det fungerar i proffsboxningens råa verklighet och utan att själv ha blivit bortdömd litar han inte på domare.

Vem skulle kunna göra det när det kommer till proffsboxning?

Fördelarna med att boxas i Las Vegas på septembergalan där Floyd Mayweather Jr har tänkt att gå sin sista proffsmatch är flera:

• Det är verkligen hemmaplan. Även Badou Jack bor i Vegas.

• Domarna är visserligen opartiska och utsedda av WBC, men ingen kan vara helt opåverkad av trycket från läktarna. Boxningsbedömning är ingen absolut vetenskap, man får ofta gå på en känsla av vad som händer i ringen.

• Matchen blir en match i raden och inte den som alla kommit för att se. Det är alltid enklare att hantera psykiskt jämfört med när man är huvudanledningen till att det sitter tusentals människor på plats och miljoner framför tv-apparaterna.

Så varför ska då Badou Jack ens fundera på en osäker bortamatch i England?

Svaret gillas av Mayweathers Money-team – pengar!

George Groves står vid ett vägskäl. Han anses av många fortfarande som en av de absolut bästa, eller till och med som den bäste av de nu på allvar aktiva supermellanviktarna, men han måste vinna bältet för att hålla uppe sin status. Han är fortfarande populär i Storbritannien och därför är matchen en ekonomisk möjlighet för hans stall Sauerland.

Men vill Nisse och Kalle ha fajten i London kommer det att kosta.

Så mycket att Badou Jack kommer att bli ekonomiskt oberoende för resten av sitt liv.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.