En farfar som fortfarande har krut i nävarna

11266562_998896200169724_4808586918047295390_n

Boxning är ett bra sätt att hålla sig i form. I dag snackade jag med Janne Riikonen, 53-åring som ett par gånger i veckan tränar boxning på Höllvikens Boxningsklubb. Jag lärde känna Janne på 80-talet då han var framgångsrik boxare i Malmöklubbarna Enighet och Malmö Boxningsklubb. Riikonen gick 80 amatörmatcher. Han gjorde sig känd som en riktig fighter.

Jag minns också att han hade ett jävla klipp i nävarna. De gamla takterna sitter också i, det visar han då och då när han ställer upp som sparringpartner i Höllviken.

– Jag har hållit på med boxning i nästan hela mitt liv. Boxning har blivit som ett gift för mig, något jag inte kan vara utan, säger Janne Riikonen, som i dagarna har blivit farfar.

Här kan man säga att det handlar om en farfar som fortfarande har krut i nävarna.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.