Ida Hansson på guldjakt i USA

11216420_10153879170239502_1363901815_n

VM i brasiliansk jujutsu drar snart igång i Long Beach, USA (27-31 maj). Ida Hansson är ett starkt svenskt kort. Ida kom till Los Angeles i fredags och laddar för fullt inför mästerskapet. Mr Ringside fick den här VM-rapporten från Ida. Efter två silver och två brons är Ida ute efter den finaste medaljen.

– Formen är efter omständigheterna bra, det är mycket som har ändrat sig för mig, jag har numera ett jobb där 40 timmar i veckan sällan räcker som arbetstid och jag har därför inte kunnat träna lika mycket som jag är van att göra inför en stor tävling. Jag har fått väldigt bra hjälp av mina crossfittränare på Crossfit Södra Wättern, jag tror aldrig att jag har varit starkare än jag är nu, så det känns väldigt bra.

Sedan är det ju tyvärr så att när man tränat länge så samlar man på sig en del småskador på vägen, men jag hoppas att det kommer att gå ändå. Nu är jag i USA och slipar på det sista på checkmats VM-camp, så det kunde inte vara bättre.

Vad har du för målsättning med mästerskapet?

– Jag har redan två silver och två brons från VM, så ett guld vore väldigt trevligt, det är det som är förhoppningen, målet är att komma på pallen, det tycker jag känns realistiskt.

Vilka klasser kommer du att tävla i?

– Jag kommer att köra middelweight, -69 kg och ingen öppenklass, det sätter småskadorna stopp för och jag vill hellre fokusera på min viktklass.

– Den mesta träningen har jag gjort hemma i Jönköping, BJJ som jag har kompletterat med crossfit för att det inte är riktigt lika mycket BJJ träning som jag är van vid i Köpenhamn, det har funkat bra tycker jag.

Jag fick en veckas hårdträning i Köpenhamn innan planet gick till LA och här tränar jag med resten av mitt team på Checkmat headquarters med Leo Vieira i spetsen.

 Truppen till VM i Brasiliansk Jujutsu (BJJ):

Ida Hansson, svart bälte

Linda Lindström, brunt bälte

Maxine Thylin, brunt bälte

Martin Petisme, brunt bälte

Daniel Svensson, brunt bälte

Philip Andersson, brunt bälte

Max Lindblad, lila bälte

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.