Linda Lindström: ”Siktet är inställt på VM-guld”

11329707_10152902023427816_142275518_nLinda Lindström vet hur det känns att vinna VM-guld. Det har hon gjort en gång i Malmö.

Linda till Mr Ringside:

”År 2008 hölls VM i ju-jutsu i Malmö och jag var uttagen att representera Sverige. Att vinna VM-guld inför en hemmapublik är det största och häftigaste jag varit med om i idrottsligt sammanhang och fortfarande varje gång det nämns kommer jag på mig själv att le stort. Vinsten var också det perfekta avslutet på en lång karriär och jag tog beslutet att sluta tävla i ju-jutsu.

Efter en period med lite andra prioriteringar (fått två underbara barn) var det BJJ-träningen som lockade och rätt snart kom ett sug att ge sig ut på tävlingsarenorna igen. Förra sommaren uppnåddes ett stort mål när jag fick mitt bruna bälte av mina instruktörer på Nacka Dojo, (Ricard Carneborn och Ralf Carneborn), en känslofylld stund för oss alla.

Och nu är det återigen dags att som del av ett landslag representera Sverige på ett VM, denna gång BJJ-landslaget i Long Beach (27-31 maj), och jag är mycket tacksam och glad för att ha fått denna chans!

Det har varit en vår full av bra träning och jag fick ett bra kvitto på formen när jag vann No-Gi EM i Rom som hölls nu i april. Vet att det är bra tjejer jag kommer få möta och det kommer bli tuffa matcher, men det är så det ska vara. Jag kommer göra allt för att prestera mitt bästa och ta vara på denna chans som jag getts. Siktet är inställt på VM-guld”.

Linda Lindström har en gedigen idrottskarriär bakom sig. Hon har vunnit SM-guld i Sport ju-jutsu, Karate, Submission Wrestling och Braziliansk jiu-jitsu.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.